Ahmed Sami El Bourkadi rămâne în arest. Magistrații ieșeni au decis prelungirea arestului preventiv

Ahmed Sami El Bourkadi rămâne în arest. Magistrații ieșeni au decis prelungirea arestului preventiv
Publicat: 12/08/2022, 21:44

Ahmed Sami el Bourkadi, studentul de origine marocană, rămâne în arest. Magistraţii Tribunalului Iaşi au considerat că suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt, va trebui să mai stea în arest preventiv pentru a se continua cercetările.

„În baza disp. art. 348 Cod de procedură penală, raportat la art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, dispusă faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, în prezent aflat în Penitenciarul Iaşi), trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1- art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, distrugere, prevăzută de art. 253 alin. 1, 4 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b, alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art. 250 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal.

În baza disp. art. 207 alin. 4 Cod de procedură penală, menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi prin încheierea penală nr. 294/JDL/13.12.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul nr. 6615/99/2021.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Soluţionată în camera de consiliu. Pronunţată astăzi, 12.08.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, au declarat judecătorii, potrivit datelor publicate pe portaljust.ro.

Filmul crimelor din Moara de Vânt

În luna decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că el nu a revenit la Bruxelles. Oamenii legii au făcut cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii au dat peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat.

Vanesa Burlacu avea 33 de plăgi înjunghiate, dintre care 11 în regiunea cervicală, 9 cranio-faciale, șase pe mâna dreaptă și șapte pe piciorul stâng. La rândul său, Youssef Jniyah avea 17 plăgi înjunghiate, dintre care 10 în regiunea cervicală, una pe față, două pe mâna dreapă, trei pe piciorul stâng și una hemitorace stâng dorsal.

Nu s-au găsit nici până acum arma crimei și telefoanele victimelor
Polițiștii au găsit în casă cele două cadavre, cu multiple plăgi înjunghiate pe corp, iar în toate încăperile din locuință erau „urme de sânge, urme dinamice, urme de scurgere, de alunecare”. De asemenea, mobilierul, îmbrăcămintea și obiectele personale erau răvășite și în niciuna din camere nu erau bunuri de valoare cum ar fi bani, carduri, bijuterii sau telefoane. Doar un singur laptop în sufragerie.

La fața locului s-au găsit și mai multe recipiente în care era o substanță inflamabilă cu care au fost stropite bunuri și obiecte de mobilier, o parte fiind chiar arse parțial. La baia de la etaj erau și bucăți textile parțial incendiate.

Ahmed Sami el Bourkadi a fost surprins de camerele de supraveghere plecând de la locuința victimelor în jurul orei 23.30, ulterior momentului din care cei doi nu au mai fost activi pe rețelele de socializare, apoi a fost văzut intrând și ieșind de mai multe ori din scara blocului în care locuia.

Mai mult, spun procurorii, atunci când s-a întors de la locuința victimelor avea mâna dreaptă în buzunar, iar în înregistrările ulterioare apărea cu mâna bandajată. „Rezultă că în intervalul critic, din noaptea de 8 spre 9 decembrie, suspectul a fost prezent la locuința celor două victime, a plecat de acolo îmbrăcat diferit, a revenit, apoi a intrat și ieșit în mod repetat din scara blocului său”, precizează anchetatorii în rechizitoriu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor...
Mister pentru pensionari. Cum se fac calculele și cu cât le cresc veniturile
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani