Alegeri pentru KREMLIN | Doi „contracandidați” ai lui Putin fac un pas în spate: „Nu putem împărți forțele în acest moment dificil pentru patria mamă”

Alegeri pentru KREMLIN | Doi „contracandidați” ai lui Putin fac un pas în spate: „Nu putem împărți forțele în acest moment dificil pentru patria mamă”
Vladimir Putin
Publicat: 31/01/2024, 08:37
Actualizat: 31/01/2024, 11:34

În luna martie, rușii își vor alege președintele, iar tabloul general este unul lipsit de surprize. Vladimir Putin se pregătește să obțină încă un mandat, iar „contracandidații” par mai mult niște pioni plasați  într-un scenariu previzibil, supervizat de Kremlin.

„Țarul” a anunțat că va candida, și-a publicat și o declarație de avere din care reiese că este un om fără venituri impresionate, spre stupoarea celor care au observat că deține, oficial, doar un apartament, un garaj, două mașini, o remorcă și câteva conturi bancare „subțiri”, iar luna martie se apropie cu pași repezi.

Pentru ca totul să fie lipsit de suspans, doi „contracandidați” ai lui Putin au anunțat că se retrag din cursa pentru Kremlin, alegerile urmând avea loc în perioada 15 – 17 martie 2024.

Serghei Baburin, care conduce Uniunea Populară a Rusiei, un partid conservator extraparlamentar, a declarat că se retrage din cursă la scurt timp după ce a depus cele 100.000 de semnături de aprobare cerute de autoritățile electorale.

„Nu putem să împărțim forțele oamenilor în acest moment dificil pentru patria-mamă”, a spus Baburin reporterilor, citat de The Moscow Times, îndemnându-și colegii naționaliști „să se unească în jurul liderului național Putin”.

Nu te opri (n.red. – către Putin), termină denazificarea și demilitarizarea Ucrainei”, a mai spus Baburin, urmând linia trasată de la Kremlin în legătură cu așa-zisa „operațiune militară specială„ din Ucraina.

Serghei  Baburin a candidat la alegerile prezidențiale din Rusia din anul 2018, plasându-se pe ultimul loc, cu doar 1% din voturi.

Irina Sviridova nu a reușit să adune cele 100.000 de semnături necesare

Între timp, Partidul Conservator Democrat din Rusia, care a fost format în 1990 și a avut ultima reprezentare parlamentară în 1995, a declarat că viitoarea sa candidate, Irina Sviridova, nu a reușit să adune cele 100.000 de semnături necesare și, prin urmare, nu se poate califica pentru a candida.

Președintele partidului, Alexander Zorin, a declarat presei de stat că partidul îl va sprijini pe Putin în cursa pentru un nou mandat de președinte.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Rusiei a înregistrat până acum patru candidați – Vladimir Putin și trei membri ai partidelor politice reprezentate în Duma de Stat.

Foto –  Shutterstock


Citește și:

Actorul Idan Amedi din „Fauda”, externat după ce a fost RĂNIT GRAV în Fâșia Gaza: „Dacă pot, mă voi întoarce să lupt în război”

Este Moldova PREGĂTITĂ să plătească prețul reintegrării Transnistriei? „E puțin probabil ca Rusia să-și cedeze influența fără luptă”

Europa trebuie să pună ACUM mâna pe activele Rusiei lui Putin: „Prejudiciul predominant s-a produs în Ucraina, dar UE a suportat costuri imense”

Australia dezvăluie numele HACKERULUI RUS care a „atacat” milioane de dosare medicale sensibile și le-a „scurs” pe Dark Web: „Criminal cibernetic”

Moscova are doar de CÂȘTIGAT din rezolvarea crizei de la Marea Roșie cu „mână” americano-engleză: „Loviturile împotriva Houthi, apreciate la Kremlin”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator