Aleksei Navalnîi acuză Occidentul că „a căzut în capcana lui Putin” în privința Ucrainei

Aleksei Navalnîi acuză Occidentul că „a căzut în capcana lui Putin” în privința Ucrainei
Aleksei Navalnîi acuză Occidentul că „a căzut în capcana lui Putin” în privința Ucrainei
Publicat: 19/01/2022, 18:17

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi a îndemnat guvernele occidentale să ignore cererile de securitate ale președintelui rus Vladimir Putin, în loc să „cadă în capcana lui” de a încerca să prevină o posibilă invazie a Ucrainei prin negocieri, relatează The Moscow Times.

Washingtonul și aliații săi și-au exprimat îngrijorări tot mai mari cu privire la faptul că Rusia intenționează să atace Ucraina cu cele peste 100.000 de trupe pe care le-a masat în apropierea granițelor Kievului.

Aliații occidentali au respins cererile cheie ale Moscovei, care cer ca NATO să nu acorde niciodată statutul de membru al Ucrainei și să își reducă trupele și rachetele din Europa de Est.

Navalnîi, într-o serie de scrisori cu revista Time publicate miercuri, a acuzat Occidentul că a „căzut în capcanele elementare ale lui Putin”.

„În loc să ignore acest nonsens, SUA acceptă agenda lui Putin și se grăbește să organizeze niște întâlniri”, a scris Navalnîi.

„Este exact ceea ce îi trebuie lui Putin, deoarece opusul presupune ‘Dacă nu atacați Ucraina, atunci nu vom impune sancțiuni”, a adăugat el.

Navalnîi și susținătorii săi au făcut presiuni pentru sancțiuni occidentale împotriva unor figuri cheie apropiate lui Putin de la reținerea criticului otrăvit al Kremlinului în ianuarie 2021. Senatorii americani au introdus săptămâna trecută sancțiuni împotriva oficialilor de nivel înalt, inclusiv a lui Putin însuși, care ar trece dacă Rusia ar invada Ucraina.

Navalnîi a susținut că legarea amenințării de represalii economice occidentale de o invazie rusă în Ucraina face parte din „frauda și înșelăciunea” lui Putin pentru a evita să fie vizat de sancțiuni personale.

„Aceste mișcări în ambele sensuri sunt elementare și evidente, dar pur și simplu îmi taie răsuflarea, urmărind cum Putin face acest lucru cu establishment-ul american din nou și din nou”, a spus el.

„Combinația este completă: Putin nu trebuie să se teamă de sancțiunile aproape adoptate împotriva prietenilor săi”, a adăugat Navalnîi, acuzând administrația Biden că i-a oferit președintelui rus un „morcov” în schimbul retragerii în Ucraina.