Alertă meteo! Cod galben de vânt puternic, marți dimineața, în patru județe

Alertă meteo! Cod galben de vânt puternic, marți dimineața, în patru județe
(FOTO - ilustrativ)
Publicat: 29/12/2020, 07:20

Meteorologii au emis marți dimineața mai multe avertizări Cod galben de vânt puternic, valabile în mai multe zone din județele Tulcea, Constanța, Sibiu și Maramureș.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de litoral ale județelor Constanța și Tulcea, precum și localitățile Tulcea, Babadag, Sarichioi, Baia, Valea Nucarilor, Frecăței, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Chilia Veche, Mahmudia, Mihai Bravu, Nufăru, Beștepe, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi din județul Tulcea.

Avertizarea este în vigoare până la ora 9.00, informează Mediafax. În aceste zone se vor semnala local și temporar intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 55-60 km/h.

O altă avertizare, în vigoare tot până la ora 9.00, vizează zona joasă a județului Maramureș, unde rafalele de vânt vor ajunge la 65-80 km/h.

În localitățile Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Boița din județul Sibiu este în vigoare până la ora 11.00 o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-75 km/h.

Revelion în pandemie. Valea Prahovei, la fel de aglomerată: Gradul de ocupare va fi de 90%

Pentru Revelionul din acest an, se anunță un grad de ocupare de 80-90% în zona montană a județului Prahova, iar în Câmpina un grad de ocupare de 60%, a anunțat, luni, pe pagina de Facebook, APDT (Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului).

„Vacanţa de Crăciun care tocmai s-a încheiat a condus la ocuparea a peste jumătate din spaţiile de cazare şi a adus mulți turiști în stațiunile prahovene. Atât pe Valea Prahovei cât şi în Câmpina gradul de ocupare a fost destul de mare în contextul actual al pandemiei.”, se arată în comunicatul APDT. În Sinaia unitățile de cazare au avut un grad de ocupare de 80%, în timp ce în Bușteni, Azuga și Câmpina gradul de ocupare a ajuns la 60%. În Ajun de Crăciun au existat și anulări, dar și numeroase rezervări de ultim moment.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase