Alex Lancuzov, jurnalist, despre traficul infernal din Capitală: „Cine nu depinde de o mașină, o poate lăsa acasă. Eu am luat metroul ca să nu stau 25 de minute la Doamna Ghica” | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 28/02/2023, 11:00

Alexandru Lancuzov, jurnalist specializat în domeniile transporturi și infrastructură, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că un aspect foarte important în ceea ce privește diminuarea traficului din Capitală îl reprezintă voința locuitorilor de a lăsa mașinile acasă, respectiv persoanele care nu depind foare mult de un autoturism pentru a se deplasa, și ar putea recurge la metrou.

„Partea de circulație rutieră are două aspecte. În primul rând, dacă noi vrem, sau suntem pregătiți să renunțăm la mașină (…) Eu am venit cu metroul, știind ce coadă este la Doamna Ghica. Am mers 10 minute cu metroul. Nu este frig, nici nu plouă, nu este viscol. Pentru că aș fi stat cel puțin 25 de minute pentru a trece intersecția (de la Doamna Ghica – n.r.). Și nici nu ai altă variantă”, a precizat Alexandru Lancuzov în  cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Jurnalistul este de părere că cine nu depinde de o mașină ar putea lăsa autoturismul acasă, pentru a merge cu metroul.

„Dacă putem să renunțăm, pentru că sunt profesii, sau sunt situații în care trebuie să mergi cu copilul la grădiniță. Dar dacă putem să mergem cu metroul, dacă există suficientă conștientizare pe educație, voință, să încerci să lași mașina acasă. Dar câteodată nu ai variantă”, a mai precizat Alexandru Lancuzov în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Marius Pavel: „Avem o problemă de predictibilitate la STB, cam de un an”

Pe de altă parte, Marius Pavel, consilier municipal, a declarat că în prezent sunt probleme în ceea ce privește transportul public de suprafață din București.

„Avem o problemă de predictibilitate la STB, cam de un an. Dacă vă uitați pe toate aplicațiile care există astăzi în București nu mai există predictibilitate”, a precizat și Marius Pavel în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase