Alexandru Arșinel ar fi fost internat într-un azil privat. Care este starea de sănătate a celebrului actor

Alexandru Arșinel ar fi fost internat într-un azil privat. Care este starea de sănătate a celebrului actor
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook/Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Publicat: 20/07/2022, 17:57
Actualizat: 20/07/2022, 18:00

Celebrul actor Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a dispărut total din viața publică de o bună perioadă de timp.

Se pare că acesta ar fi internat într-un cămin privat de bătrâni. În ultima perioadă, Arșinel se confruntă cu probleme grave de sănătate și ar avea probleme de comunicare inclusiv cu familia și cu cei care îl îngrijesc.

Îndrăgitul actor a tot avut probleme de sănătate în ultimele luni. În februarie, acesta a fost luat cu ambulanța de la domiciliul său după ce a acuzat stări de rău. De atunci, foarte puține informații au fost făcute publice despre starea acestuia, familia fiind foarte discretă, potrivit CANCAN.

Alexandru Arșinel, internat într-un cămin privat din București

Potrivit sursei citate, Alexandru Arșinel ar fi suferit o cădere psihică acum aproximativ o lună, fiind transferat într-un cămin privat din București, pentru a primi îngrijiri corespunzătoare.

Mai mult, actorul ar fi slăbit foarte mult, ajungând să cântărească doar jumătate din greutatea sa obișnuită.

„A fost găsit căzut și nu părea a mai fi în toate facultățile mintale. Era piele și os și plin de vânătăi. Este grav, abia vorbește și are multe probleme fizice. În plus, starea lui se înrăutățește în ciuda tratamentelor”, potrivit surselor CANCAN.

Sursa foto: Arhivă CANCAN

Actorul a fost recent decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”

Alexandru Arșinel a primit luna trecută ordinul Crucea Bucovinei în locuința din București, în prezența membrilor familiei, iar fotografiile au fost postate pe Facebook de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Vizibil slăbit, actorul a primit distincția într-un scaun cu rotile.

În ultima vreme, starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a agravat, după ce marele actor în vârstă de 83 de ani s-a confruntat cu mai multe probleme medicale.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre și domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București cea mai înaltă distincție eparhială, Ordinul „Crucea Bucovinei”, întrucât aceștia au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine”, se arată într-un comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase