Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, după ”dezvelirea PNRR”: ”Prin Cloud-ul lui Cîțu avem toate premisele să ratăm boost-ul financiar european”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, după ”dezvelirea PNRR”: ”Prin Cloud-ul lui Cîțu avem toate premisele să ratăm boost-ul financiar european”
Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, sceptic în privința PNRR și a digitalizării
Publicat: 07/06/2021, 12:45

Continuă intervențiile în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prezentat de Guvernul Cîțu și trimis la Bruxelles, iar Alexandru Petrescu, ex-ministru PSD al Economiei, își manifestă scepticismul în mediul online.

Analizând ”Cloud-ul lui Cîțu”, la o săptămână după ”evanghelica dezvelire a PNRR”, fostul ministru scrie că ne aflăm în fața celui mai ”ferecat” plan de țară și, dincolo de toate, există toate premisele ca România să rateze boost-ul financiar european.

”După o săptămână de la evanghelica dezvelire a PNRR-ului, cel mai ferecat plan de țară, destin și menire, ne-am cam lămurit. Din cocktail-ul de planuri și legăminte, din fișierele unele elaborate de funcționarii Guvernului, altele de viitori contractori din piață, avem toate premisele să ratăm boost-ul financiar european.  Pachetul aferent componentei digitale din PNRR este un melange de proiecte, cu diferite grade de complexitate, toate înghesuite in “Cloud”, acest proiect miracol care va “lega toate instituțiile publice până în 2026” (conform promisiunii lui Ghinea în prefața ultimei versiuni a PNRR)”, transmite Alexandru Petrescu pe pagina sa de socializare.

”Este de-a dreptul deprimantă perspectiva digitalizării pe care v-o asumați până-n 2026 a 3000 de IMM-uri din aproximativ 600.000 existente”

Digitalizarea serviciilor publice din România nu este un ”panaceu universal”, avertizează Alexandru Petrescu.

Problema de interoperabilitate nu poate fi rezolvată, la nivel național, nici chiar prin cele 2 miliarde alocate, iar lipsa unor evaluări ale competențelor digitale actuale/viitoare va duce la un eșec.

”Domnilor Cîțu, Ghinea, Teleman: Cloud-ul nu este un panaceu universal pentru digitalizarea serviciilor publice, nu rezolvă per se problema de interoperabilitate (nici măcar cu cele 2 miliarde alocate)! Mai mult, împroprietărirea cu abilități digitale a 30.000 de funcționari publici nu are niciun fel de sorți de izbândă fără fonduri alocate unor evaluări ale competentelor digitale actuale și ale celor viitor necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor într-o administrație cu pondere digitală semnificativă”, mai scrie fostul ministru în mediul online.

Mai mult, Alexandru Petrescu creionează o perspectivă ”de-a dreptul deprimată” în ceea ce privește digitalizarea – până în 2026 – a 3.000 de IMM-uri din cele aproximativ 600.000 existente și amintește chiar de ”inițiative năstrușnice” ale guvernării de dreapta, cu referire directă la dorita transformare a bibliotecilor fizice în Hub-uri digitale.

”Vorbind de transformarea digitală a sectorului privat, este de-a dreptul deprimantă perspectiva digitalizării pe care v-o asumați până-n 2026 a 3000 de IMM-uri din aproximativ 600.000 existente, la care se adaugă năstrușnice inițiative ca cea de a transforma bibliotecile fizice, instituții din păcate pe cale de extincție la nivel național, în Hub-uri digitale”, consideră Alexandru Petrescu.

”Văzând ultima variantă a PNRR în domeniul digital, am început să mă uit cu speranță la nomazii digitali ai lui Teleman și la “contribuția” lor semnificativă la bugetul României”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
PRĂPĂD ÎN ROMÂNIA! Meteorologii, AVERTISMENT despre ce urmează să se întâmple cu vremea
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Dosarul „camionul morții”, unde au decedat 39 de vietnamezi. Unul dintre românii implicați a fost...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cea mai PROASTĂ veste pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Se întâmplă...
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Anunțul făcut de un PROCUROR
Încă o victimă pe lista morților suspecte din preajma familiei Clinton. Jurnalistul care a dezvăluit...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...