Alexandru Rafila, replică pentru Arhiepiscopia Tomisului: “Pelerinajul nu este legal!” + Cum îi atacă pe reprezentanții Ministerului Sănătății

Alexandru Rafila, replică pentru Arhiepiscopia Tomisului: “Pelerinajul nu este legal!” + Cum îi atacă pe reprezentanții Ministerului Sănătății
Alexandru Rafila, replică pentru Arhiepiscopia Tomisului: “Pelerinajul nu este legal!” + Cum îi atacă pe reprezentanții Ministerului Sănătății
Publicat: 28/11/2020, 10:55

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că nu ar participa, sub nicio formă, la pelerinajul de Sfântul Andrei. Totodată, reprezentantul OMS nu înțelege motivul pentru care Biserica este contra autorităților, având în vedere că țara se află în plină pandemie de coronavirus.

Sărbătoarea Sf. Andrei din 30 noiembrie este marea miză a Bisericii. În mod normal, mii de credincioși ar fi urmat să stea la coadă la peștera în care se presupune că a stat apostolul. Tribunalul Constanţa a decis, însă, că manifestarea este permisă doar pentru localnici, hotărâre care a deranjat Arhiepiscopia Tomisului.

Este o întrebare delicată pentru că ea nu are doar o parte care se referă la sănătatea publică, ci şi una care se referă la confesiune. Eu zic că lucrurile s-ar putea rezolva din punctul meu de vedere. Mi s-a părut că a fost un schimb de declaraţii prelungit între autorităţi şi sfinţii prelaţi. Pelerinajul nu este legal şi poate deveni periculos doar dacă un număr mare de persoane participă acolo fără să respecte regulile de distanţare fizică. Eu nu aş participa la această procesiune, dar am două mici comentarii. Biserica nu trebuie să fie opusă cu ceea ce spun autorităţie, nu există nicio campanie de informare pentru publicul ţintă, în cazul de faţă  enoriaşii”. a declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi 24.

Alexandru Rafila, atac la Ministerul Sănătății: “O echipă de amatori!”

Reprezentantul României la OMS a vorbit și despre testarea populației pentru noul coronavirus, ocazie cu care a precizat că în Ministerul Sănătății nu ar exista profesioniști.

E o situaţie limitată de capacitatea de recoltarea de testarea în momentul de faţă. Trebuie să facem cum este în alte ţări. Trebuie să facem centre de colectare, poţi merge cu maşina la drive in. Dacă PSD era la guvernare, lucrurile ar fi arătat mai bine cu o singură condiție, la Ministerul Sănătății să fie o echipă profesionistă. Din păcate, cu excepția domnului profesor Moldovan și a încă unui coleg de-al dânsului, este o echipă de amatori care nu cunosc sistemul de sănătate, nu cunosc sistemul de sănătate public și vor să reformeze. Lucrul ăsta mi se pare incredibil, atunci când nu cunoști ceva, să încerci să îl reformezi.

Rezultatul este cel pe care îl vedeți dumneavoastră și direcțiile de sănătate publica ce sunt coordonate direct de ministrul Sănătății, ar trebui să fie coordonate, foarte clar, de Institutul Național de Sănătate Publică, care are expertiza tehnică și ar putea să uniformizeze procedurile la nivelul direcțiilor de sănătate public. Atunci, probabil, inclusiv prin profesionalizarea conducerii acestor direcții, s-ar putea ajunge la o performanță mai bună care ar duce și la acces mai mare la testare, dar și la întreruperea lanțului transmiterii. Mie mi se pare incredibil că acest lucru nu s-a întâmplat timp de șase luni”, a mai spus Alexandru Rafila.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...