Alexei Navalnîi, după doi ani de închisoare: ”Patria noastră chinuită trebuie salvată, a fost transformată într-o închisoare de judecătorii corupți, propagandiștii mincinoși și hoții de la Kremlin”

Alexei Navalnîi, după doi ani de închisoare: ”Patria noastră chinuită trebuie salvată, a fost transformată într-o închisoare de judecătorii corupți, propagandiștii mincinoși și hoții de la Kremlin”
Alexei Navalnîi | Foto - Profimedia Images
Publicat: 17/01/2023, 15:23
Actualizat: 17/01/2023, 15:27

Se împlinesc doi ani de când disidentul rus Alexei Navalnîi a revenit în Rusia, fiind imediat arestat și condamnat pentru încălcarea eliberării condiționate. Navalnîi l-a acuzat pe Vladimir Putin că ar fi dat ordinul de otrăvire a sa, iar acum câteva luni a primit o altă condamnare, de 9 ani, pentru fraudă.

Dosarele sunt contrafăcute, a spus Alexei Navalnîi de fiecare dată, iar criticul lui Putin se află în pericolul de a mai primi și alți 30 de ani de închisoare pentru ”activități de terorism”.

După doi ani de închisoare, Navalnîi recunoaște că se întreabă câte astfel de ”postări aniversare” va mai fi nevoit să scrie de acum încolo. Însă, dincolo de durerea personală, disidentul rus insistă în a cere ”salvarea Rusiei”, o țară care a fost transformată ”în închisoare” de ”cei mai necinstiți și mincinoși răufăcători”.

Exact acum doi ani, m-am întors în Rusia. Și am petrecut exact doi ani în închisoare. Și când scrii o astfel de postare, vrei sau nu, dar te întrebi: câte postări aniversare mai trebuie scrise?

Dar viața și ceea ce se întâmplă în jur sugerează răspunsul: da, oricât ar dura. Patria noastră chinuită trebuie salvată. A fost jefuită, rănită, trasă într-un război agresiv și transformată într-o închisoare condusă de cei mai necinstiți și mincinoși răufăcători. Orice confruntare cu această gașcă – chiar simbolică – este importantă”, spune Alexei Navalnîi.

”Judecătorii corupți, propagandiștii mincinoși și hoții de la Kremlin”

”Rusia este țara mea”, afirmă Alexei Navalnîi, spunând că în Rusia s-a născut și a crescut, a întemeiat o familie și a avut copii.

Declarându-se ”cetățean cu drepturi depline”, disidentul rus consideră că, în cele din urmă, ”întunericul va dispărea”, iar lumea nu trebuie ”să cadă în disperare”.

”Ca acum doi ani, zic: Rusia e țara mea. M-am născut și am crescut aici, am întemeiat o familie aici – am găsit pe cineva drag și am avut copii. Sunt cetățean cu drepturi depline și am dreptul să mă alătur altora care gândesc la fel ca mine și conduc politica. Și suntem mulți, cu siguranță mai mulți decât judecătorii corupți, propagandiștii mincinoși și hoții de la Kremlin.

Nu le voi da țara mea și cred că întunericul va dispărea. Dar, cât durează, voi face ce pot, voi încerca să fac ceea ce trebuie și îndemn pe toată lumea să nu cadă în disperare”, mai transmite Alexei Navalnîi într-o postare de pe pagina sa de Instagram, administrată de soție și avocați.


Citește și:

EXCLUSIV | ”Casa Imnului” din Brașov, locul unde Andrei Mureșanu a scris ”Deșteaptă-te, române!”, scoasă la vânzare. Viceprimarul Rusu taxează lipsa de interes a primarului Coliban: ”Este normal să nu cumpărăm un simbol al acestei țări, dar să ne intereseze un mall?”

EXCLUSIV | Cunoscutul producător de filme pentru adulți intervine în scandalul ”Frații Tate”:  ”Nu poți câștiga atât de mulți bani din videochat. Fetele care acuză sechestrări știau că nu vor asculta Ceaikovski și nu vor admira colecția de timbre a fraților excentrici și bogați”

EXCLUSIV | El este miliardarul care a construit controversatul cartier “Greenfield”! Gheorghe Iaciu deține un palat lângă Klaus Iohannis + CEO-ul îl apără: ”E ca și cum ți-am furat portofelul…”

UPDATE: VIDEO | EXCLUSIV. Frații Andrew și Tristan Tate rămân în arest. Curtea de Apel București a respins contestațiile la arestarea preventivă. Avocat: „Sunt foarte dezamăgit. Măsura mi se pare excesivă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?