Alexei Navalnîi, despre propaganda deșănțată a Rusiei: ”Cui ne vom plânge că și copiii ruși trebuie să încălzească mâncarea pe flacăra lumânării?”

Alexei Navalnîi, despre propaganda deșănțată a Rusiei: ”Cui ne vom plânge că și copiii ruși trebuie să încălzească mâncarea pe flacăra lumânării?”
Alexei Navalnîi | Foto - Profimedia Images
Publicat: 23/12/2022, 16:52
Actualizat: 23/12/2022, 16:53

Disidentul rus Alexei Navalnîi trimite, din nou, ”săgeți” către Kremlin și, implicit, către președintele Vladimir Putin, considerând că atacarea permanent a infrastructurii civile a Ucrainei nu demonstrează decât că armata rusă este neputincioasă.

Condamnat la închisoare într-un dosar de fraudă despre care a spus – de nenumărate ori – că a fost ”fabricat”de Kremlin și deținut în colonia penitenciară de înaltă securitate IK-6 Melekhovo, Alexei Navalnîi continuă ”tirul” asupra autorităților ruse și din spatele gratiilor.

În ultima sa postare de pe Instagram – pagină gestionată de avocații lui Navalnîi și de soția acestuia -, criticul înverșunat al lui Vladimir Putin face o ”radiografie” a ultimelor ”laude” lansate de propaganda rusă. Navalnîi precizează că ascultă un post de radio în celulă, iar știrile care sunt furnizate, fiind lăudate bombardamentele armatei ruse asupra Ucrainei, îl oripilează.

Este uimitor cu ce luptă, savurând, propagandiștii noștri. Ei vorbesc despre distrugerea sistemului energetic al Ucrainei. Înecați de bucurie, au furnizat vești despre câte orașe au rămas fără electricitate, câți oameni fără căldură (n.red. – sau despre) metroul din Kiev care stă din nou pe loc. Detalii precum «oamenii încălzesc mâncarea pe lumânări» îi aduc în extaz pe propagandiștii ruși, aceasta reieșind chiar și din timbrul vocii lor.

Nu, desigur, nu mă aștept la o simpatie elementară de la ei pentru oameni pașnici, nevinovați, care se găsesc într-o situație teribilă. Mai degrabă mă întreb de ce nu pot privi puțin mai departe de nasul lor. Aceste atacuri asupra infrastructurii civile demonstrează doar neputința armatei ruse. După ce a suferit mai multe înfrângeri majore din partea trupelor, armata rusă, pur și simplu, se răzbună pe populația civilă. Populația, desigur, suferă, dar aceste lovituri nu au niciun sens din punct de vedere militar”, afirmă Alexei Navalnîi.

Lovim sistemul energetic ucrainean cu rachete inventate în URSS

Alexei Navalnîi este de părere că bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei vor avea, în timp, și un răspuns pe măsură, iar dronele iraniene folosite ruși s-au dovedit a fi ”mai high-tech decât orice deține armata rusă după 23 de ani sub conducerea comandantului suprem Putin”.

Faptul că propagandiștii ruși se amuză atunci când transmit știrile din care reiese că populația civilă din Ucraina încălzește mâncarea la lumânare, neavând energie electrică din cauza bombardamentelor, îl determină pe Navalnîi să spună că ar putea exista și reversul medaliei.

Lovim sistemul energetic ucrainean cu rachete inventate în URSS. Și cu drone iraniene – mopede zburătoare -, care, totuși, s-au dovedit a fi mai high-tech decât orice deține armata rusă după 23 de ani sub conducerea comandantului suprem Putin.

Am văzut în practică cum funcționează apărarea noastră aeriană (n.red. – a Rusiei) – nimic. Dacă Ucraina a reușit să lovească aerodromul strategic de aviație din interiorul țării (n.red. – cu referire la  aerodromul rus „Engels” din regiunea Saratov, aflat la 650 de km de granița cu Ucraina, lovit de o dronă), atunci vom vedea în curând că, așa cum se spune, acest joc poate fi jucat în doi. Și apoi ucrainenii vor întrerupe lumina și căldura, mai întâi la Kursk, apoi la Voronezh și apoi la Moscova. Cui ne vom plânge, atunci, că și copiii ruși trebuie să încălzească mâncarea pe flacăra lumânării?

Este clar ce vor spune propagandiştii: ca răspuns la atacurile noastre umanitare paşnice, ei folosesc atacuri teroriste şi rusofobe cu rachete. Dar nu sună foarte convingător”, încheie disidentul rus.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?