Alexei Navalnîi, despre sistemul penitenciar rusesc ”controlat de perverși”: ”Un nebun a fost plasat în celula de vizavi. Țipă 14 ore ziua și 3 ore noaptea, privarea de somn este o tortură eficientă”

Alexei Navalnîi, despre sistemul penitenciar rusesc ”controlat de perverși”: ”Un nebun a fost plasat în celula de vizavi. Țipă 14 ore ziua și 3 ore noaptea, privarea de somn este o tortură eficientă”
Alexei Navalnîi | Foto - Profimedia Images

Disidentul rus Alexei Navalnîi se află în închisoarea de maximă siguranță IK-6 Melekhovo – ”iad al torturii și al umilințelor”  -, acolo unde a fost transferat după ce a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată. Ulterior, Navalnîi a primit și o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru ”fraudă pe scară largă”, spunând, ca și prima oară, că nu este vorba decât despre acuzații false ale Kremlinului.

Criticul înverșunat al lui Vladimir Putin este considerat o ”persoană incomodă” în penitenciar, iar postările sale din mediul online – publicate cu ajutorul soției și al avocaților – supără teribili autoritățile ruse.

Alexei Navalnîi a acuzat conducerea închisorii că îi caută tot timpul ”nod în papură”, că îl acuză de un comportament neadecvat și, din această cauză, se află mai mult în izolare. Este, a spus Navalnîi de multe ori, un fel de ”picătură chinezească” adaptată sistemului penitenciar rusesc, iar șicanele nu sunt altceva decât o răzbunare pentru atitudinea anti-Putin pe care a manifestat-o de-a lungul timpului.

În ultima sa postare de pe Instagram, Navalnîi prezintă ”singura poveste cu adevărat originală” din penitenciar, o poveste care confirm, o dată în plus, toate șicanele la care este supus pentru că îl contestă pe Vladimir Putin.

Timp de doi ani de închisoare, singura mea poveste cu adevărat originală este despre un nebun. Orice altceva a fost descris de foarte multe ori, dar nu am întâlnit și auzit niciodată așa ceva. Ce este locul de izolare, unde stau fără speranță? Acesta este un coridor îngust cu camere pe ambele părți. Doi oameni care stau în camere opuse pot vorbi fără să ridice vocea. Exact de asta nu am avut niciodată pe nimeni în camera de vizavi de a mea.

Și apoi, acum aproximativ o lună, un nebun a fost plasat în camera de vizavi. Sunt multe videoclipuri pe net despre cei care cred că demonii și diavolii au locuit în ele. Acest lucru este foarte asemănător – periodic, un strigăt «se aprinde» și nu «se stinge» ore întregi. El țipă 14 ore ziua și 3 ore noaptea”, dezvăluie Alexei Navalnîi.

”Vizavi de celula mea, ca să nu mă lase să mă plictisesc”

Alexei Navalnîi spune că a făcut cereri de îndepărtare a respectivului deținut, numai că demersul său s-a lovit de refuzuri categorice.

Timp de o lună mă duc naibii și la fiecare verificare încep cu cererea de îndepărtare a nebunului. Este imposibil să dormi noaptea, iar ziua să citești. Ei nu-l mută în altă parte.

Și apoi se dovedește adevărul: psihopatul stătea – 24 de ani de închisoare – în altă parte, iar acum o lună era transportat special la noi și ținut în izolare, vizavi de celula mea, ca să nu mă lase să mă plictisesc.

Trebuie să recunosc că ideea funcționează: nu trebuie să mă plictisesc, nici să dorm normal (…) După cum știm, privarea de somn este o tortură eficientă”, mai spune disidentul rus.

”Avem un deținut schizofrenic, țipă zile și nopți. Să-l ducem la Navalnîi”

În același timp, disidentul rus consideră că totul face parte dintr-o nouă etapă de șicanare pusă la cale de conducerea închisorii, concluzia fiind aceea că sistemul penitenciar din Rusia este ”controlat de perverși”, iar realitatea întrece orice informațiile despre ororile și crimele care se petrec în interiorul acestui sistem.

”Dar, ca de obicei, în astfel de situații, mă uimește altceva. Aveau un plan, firește. Și ăsta a fost un ordin de sus: apăsați-l (n.red. – chinuiți-l, tracasați-l pe Navalnîi). Și generalii și colonei au ținut o întâlnire. Și cineva, vrând să iasă în evidență, a zis: «Avem un deținut schizofrenic, țipă zile și nopți. Să-l ducem la Navalnîi».

Morala poveștii este simplă: sistemul penitenciar rusesc este controlat de o adevărată adunare, nu doar de răufăcători, ci de perverși adevărați”, a mai transmis disidentul rus.

”Tot ce citiți despre ororile și crimele fasciste ale sistemului nostru penitenciar este adevărat. Cu un singur amendament: realitatea este și mai rea”

Alexei Navalnîi


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...