Alin Stoica, prefectul Capitalei: „În vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00”

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „În vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00”
Alin Stoica, prefectul Capitalei: „În vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00”
Publicat: 10/04/2021, 14:17

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat, sâmbătă, că a avut loc o ședință a CMBSU și au fost puse în aplicare măsurile luate de către Guvern, prin hotărârea care a prelungit starea de alertă în România. De asemenea, de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00, a anunțat acesta.

„Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a afirmat Alin Stoica, sâmbătă.

Stare de alertă, prelungită cu 30 de zile

Guvernul a aprobat, joi, hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, cât şi pentru stabilirea măsurilor care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, este prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.

Liber și de Ramadan (Ramazan)

Şi în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Totodată, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

Prefectul Capitalei: Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine… aștept până mâine dimineață când se deschid magazinele

Alin Stoica, prefectul Capitalei, este pregătit să rămână nemâncat după 20:00, dacă îl prinde ora restricțiilor fără pâine în casă.

Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine aștept până mâine dimineață când se deschid magazinele”, a spus Stoica.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase