„ALTCEVA cu Adrian Artene”. Dr. Cristian Andrei dezvăluie cum arată o femeie că te iubește: Vine ca Ana lui Manole cu berea când repari mașina

Publicat: 04/02/2024, 21:14

Cea mai recentă ediție a podcastului Altceva cu Adrian Artene a fost difuzată sâmbătă, 3 februarie 2024, și l-a avut invitat pe dr. Cristian Andrei. Acesta a fost, de fapt, primul episod de podcast care a deschis „Luna iubirii”. Bineînțeles că nu putea fi altcineva în fața jurnalistului Adrian Artene, la „ALTCEVA”!

Dr. Cristian Andrei, binecunoscut publicului larg datorită aparițiilor dese la TV, a reușit de-a lungul anilor și grație practicii medicale să devină un soi de encliclopedie a relațiilor. El a dat o serie de indicii bărbaților care sunt interesați să afle dacă vreo femeie îi iubește.

„În primul rând, ea te consideră pe tine un întreg, te ia în considerare ca pe un întreg. Adică știe că probabil îți trebuie să repari la mașină ceva și știe și că-ți trebuie o bere la asta și vine. Nici nu mai e nevoie să-i spui adu-mi o bere, vezi că vine ca Ana lui Manole acolo cu berea. Deci te iubește ca pe un întreg. De asemenea îți iubește copilul necondiționat. De asemenea te simte pentru că ea este dotată și cu instinct matern. Te simte când ești vulnerabil, când ești răcit, iarăși este cu ceiulețul lângă tine. Când ți-e frică, te simte uneori îți spune că ți-e frică și tu negi: mie, cum să-mi fie mie frică? Dar ea te simte, ok? Faptul că are instinctul matern este colosal, pentru că noi avem nevoie de instinct matern când suntem vulnerabili.

Dar nu recunoaștem asta. Noi credem, bărbații, că avem instinct patern, nu? Ce înseamnă instinctul patern? N-are nicio legătură cu instinctul matern. Instinctul patern înseamnă ăsta e spermatozoidul meu, e copilul meu, e urmașul meu, pe ăsta îl apăr pe ăsta-l iubesc, al celuilalt să moară. Adică la majoritatea speciilor masculi ucid puii făcuți de alți masculi. Și dacă te căsătorești cu o femeie care are un băiețel din altă căsătorie, ai această tendință de a-l persecuta pe acest băiețel (…)  În timp ce instinctul matern înseamnă să protejezi ce este vulnerabil.

Ce face un bărbat dacă se uită la un meci de box și unul primește un pumn, cade și celălalt îi de în continuare pumni cât este căzut? Zice desființează-l, frate, cât ai timp alta face o femeie când vede asta: lasă-l, mă, săracul, că e pe jos. Da, ea îl simte pe cel vulnerabil și instinctul matern îi spune să oprească meciul. Bărbații nu opresc meciul până când nu este distrus celălalt bine, nu până când moare. Pentru a fi sinceri, știm că femeile sunt mult mai sadice când e vorba de competiția între ele. Adică se extermină, realmente. Dar bărbatul are această violență în el în virtutea instinctelor lui. Dacă ar avea instinct matern, bărbatul ar fi minunat”, spune dr. Cristian Andrei, care a explicat că există, într-o proporție mai mică, instinct matern și la bărbați, pentru că au și hormoni feminini, noi nu doar testosteron.

Cine este dr. Cristian Andrei

Dr. Cristian Andrei este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane. Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică. Educator pentru sănătate, efectuează vizite lunare în liceele bucureștene și în țară, pe teme de dezvoltare sexuală a adolescenților și în cadrul unor campanii împotriva consumului de alcool: Fii cool fără alcool, Alcoolul nu te face mare.

Dr. Cristian Andrei este editor corespondent al The British Journal of Psychiatry și autor a peste 1500 de articole, cărți și diverse alte materiale, abordând teme vaste – de la relațiile interumane și sfaturi pentru părinți și adolescenți, până la aspecte legate de psihologia teritoriului virtual și psihologia fractală.

Președinte fondator al Institutului de Relații Umane, dr. Cristian Andrei și echipa de specialiști sustin în cadrul institutului seminarii, ateliere de lucru și conferințe pe teme diverse, abordând aspecte ce vizează atât organizațiile și angajații acestora, cât și tematici care fac parte din cotidian și care preocupă ființa umană.

De asemenea, el este președinte al Fundației Estuar, orientată spre servicii de consiliere, recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru adulțiii cu probleme de sănătate mintală.

🔔 ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube #altcevacuadrianartene acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vasile Bănescu, după ”show-ul” făcut de Șoșoacă: Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează...
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
VIDEO. Violențe între români și polițiști în Anglia. „Să vină mascații de la București, că...
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima....
Dureros: Shannen Doherty a finalizat divorțul cu o zi înainte să moară. Ce acord a...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce a scos la iveală necropsia în cazul dentistei ucise în Brăila! Ce a luat...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Aplicația ce detectează radarele mobile ale Poliției. Cum activezi funcția?
Germania va reduce ajutorul militar pentru Ucraina în 2025, în ciuda posibilităţii ca Trump să...
Un experiment răspunde DEFINITIV: Suntem SINGURI în Univers?
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
O turistă s-a speriat atunci când a ajuns la locul de cazare din București, dar...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină...
Electric Castle 2024. Programul zilei de vineri a festivalului. Cine urcă pe main stage
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Test de cultură generală. Care animal este mai lung decât balena albastră?