Anchetatorii au găsit biletul scris de Vanesa Burlacu înainte de a fi ucisă în vila din Moara de Vânt: „Starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi…”

Anchetatorii au găsit biletul scris de Vanesa Burlacu înainte de a fi ucisă în vila din Moara de Vânt: „Starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi…”
Sursă foto: Facebook
Publicat: 18/05/2022, 20:43

Anchetatorii ieșeni au descoperit în vila din Moara de Vânt o scrisoare, pe care una dintre victime, Ioana Vanesa Burlacu, a lăsat-o pentru mama ei. Surse judiciare afirmă că scrisoarea respectivă ar fi fost redactată chiar înaintea dublului asasinat în care și-au pierdut viața tânăra și prietenul său, studentul marocan Youssef Ajnyah.

Oamenii legii spun că scrisoarea ar fi fost redactată cu câteva ore înainte ca Ioana Vanesa Burlacu să fie ucisă cu bestialitate. Anchetatorii ar fi descoperit hârtia pe o masă de la parterul vilei din Moara de Vânt. Aceleași surse afirmă că tânăra ar fi urmat unele ședințe de terapie și ar fi fost îndrumată să îi scrie mamei ei. Ședința la care a participat tânăra ieșeană a avut loc pe 8 decembrie 2021, iar scrisoarea ar fi fost redactată pe 9 decembrie 2021.

„Mamă, acum, că am rămas singură, zilele par a fi din nou mai lungi și am timp să mă gândesc la noi în tihnă. Deși, nu știu dacă „tihnă” este cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi”, ar fi început tânăra scrisoarea descoperită de anchetatori.

Tânăra ar fi continuat scrisoarea arătând ce simțea în acel moment.

„E mai degrabă o tristețe confortabilă, cu care sunt așa de obișnuită, încât simt că face parte din felul meu de a fi!”, ar mai fi precizat Ioana Vanesa Burlacu în scrisoarea respectivă.

Declarațiile tinerei către prietenul său, studentul marocan ucis în vila din Moara de Vânt

În continuare, tânăra a adăugat că distanța fizică dintre ea și mama ei, care ar fi fost plecată la muncă, în Danemarca, i-a generat atât un sentiment de libertate, cât și unul de vinovăție. Aceasta avea să fie ultima scrisoare redactată de către Ioana Vanesa Burlacu și, respectiv, ultimul mesaj pe care avea să i-l lase mamei ei, relatează bzi.ro.

Conform acelorași surse, într-un caiet, oamenii legii au descoperit și alte mesaje, redactate cu câteva săptămâni înainte, prin care tânăra își exprima dragostea pentru studentul marocan Youssef Jnyiah:

„Bună, Youssef! Acum te iubesc mai mult decât te iubeam atunci! Însă mai sunt momente când sunt tristă, dar, când mă uit la tine, vreau să zâmbesc!”

Vanesa Burlacu avea 33 de plăgi înjunghiate

Youssef Ajnyah și prietena sa au fost găsiți morți în casa din zona Moara de Vânt din Iași pe 10 decembrie 2021. Vanesa Burlacu avea 33 de plăgi înjunghiate, dintre care 11 în regiunea cervicală, 9 cranio-faciale, șase pe mâna dreaptă și șapte pe piciorul stâng. La rândul său, Youssef Jniyah avea 17 plăgi înjunghiate, dintre care 10 în regiunea cervicală, una pe față, două pe mâna dreapă, trei pe piciorul stâng și una hemitorace stâng dorsal.