Tatăl fetei din Iași ucise alături de prietenul ei ar fi vrut să-l întrebe pe criminal de ce i-a omorât singurul copil 

Tatăl fetei din Iași ucise alături de prietenul ei ar fi vrut să-l întrebe pe criminal de ce i-a omorât singurul copil 
Tinerii uciși în vila din Iași / Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 23/12/2021, 17:57

Tatăl studentei ucise alături de prietenul ei de origine marocană a declarat, joi, că l-ar întreba pe presupusul ucigaş de ce i-a omorât singurul lui copil, bărbatul considerând că agresorul nu a acţionat singur, ci au existat şi alţi complici, relatează News.ro.

Tatăl Vanesei Burlacu, fata ucisă în urmă cu două săptămâni alături de prietenul ei, a venit la Tribunalul Iaşi pentru a încerca să-l vadă pe cetăţeanul marocan Ahmed Sami El Bourkadi, student la UMF Iaşi, acuzat că ar fi comis dubla crimă.

„Aş fi vrut să fiu în sala de judecată, pentru a-l întreba de ce mi-a omorât fata”

„Aş fi vrut să fiu în sala de judecată, pentru a-l întreba de ce mi-a omorât fata. Era singurul meu copil, aş vrea să ştiu din ce cauză s-a întâmplat totul. Vreau să ştiu motivul şi câţi au mai fost acolo. Nu cred că a acţionat singur, cred că au fost mai mulţi”, a spus tatăl tinerei omorâte cu mai multe lovituri de cuţit.

Bărbatul a precizat că nu a discutat deocamdată cu procurorul de caz şi că urmează să se deplaseze împreună cu soţia la locuinţa unde stăteau cei doi tineri, pentru a recupera lucrurile deţinute de fiica sa.

„Totul e sigilat acolo. Aş fi mers, dar nu am avut acordul. Vom merge să vedem ce găsim din lucrurile fetei”, a afirmat tatăl tinerei.

În ceea ce priveşte relaţia fetei sale cu tânărul student la UMF de cetăţenie marocană, bărbatul a explicat că totul decurgea normal şi că ea era fericită şi mulţumită.

Cetăţeanul marocan Ahmed Sami El Bourkadi, student la UMF Iaşi, este suspectat că i-ar fi ucis cu mai multe lovituri de cuţit pe Jiynah Youssef, de asemenea student la UMF Iaşi, şi pe prietena acestuia, Burlacu Ioana-Vanesa.

Acesta a fost adus miercuri seară în ţară, pe aeroportul Otopeni, după ce a fost prins la Roma, iar în jurul orei 23.00 a ajuns în arestul Poliţiei judeţului Iaşi.

Joi, el a fost prezentat în faţa magistraţilor ieşeni care se vor pronunţa în legătură cu emiterea mandatului de arestare pe numele său pentru 30 de zile.