Anchetatorii vor continua și astăzi cercetările la „Matei Balș”. Procuror criminalist: „În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului”

Anchetatorii vor continua și astăzi cercetările la „Matei Balș”. Procuror criminalist: „În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului”
Anchetatorii vor continua și astăzi cercetările la „Matei Balș”. Procuror criminalist: „În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului” Sursă foto: GÂNDUL/Mihai Pop
Publicat: 31/01/2021, 08:29

Procurorii au reluat, sâmbătă, cercetările la fața locului în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balș”, împreună cu polițiști, lucrători ISU, specialiști INSEMEX și tehnicieni criminaliști. Cercetarea nu a fost finalizată, iar duminică dimineață aceștia vor reveni la spital pentru continuarea anchetei.

Criminaliștii reiau cercetările la fața locului

Vineri și sâmbătă, la sediul Poliţiei Capitalei au fost audiate şase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum şi rude ale victimelor.

Astăzi, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţerii din cadrul Serviciului Omoruri au reluat cercetarea la faţa locului împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, specialişti INSEMEX şi tehnicieni criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei Capitalei. Activitatea de cercetare la faţa locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată în dimineaţa zilei de mâine. Au fost efectuate, de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, necropsiile celor cinci pacienţi decedaţi în cursul zilei de ieri, fiind în curs procedura de stabilire a identităţii acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN.

Totodată, având în vedere că în cursul zilei de astăzi a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-a dispus efectuarea autopsiei medico – legale. La sediul Poliţiei Capitalei au fost audiate şase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum şi rude ale victimelor. De asemenea, se desfăşoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi serviciile de pază ale spitalului”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Medicii legiști au finalizat necropsiile primelor cinci victime din incendiul devastator de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, în urma căruia șase pacienți și-au pierdut viața. O a şasea victimă, respectiv un bărbat, a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Procurorul de caz, Alexandru Anghel: „Se pare că au fost un incendiu și două explozii”

„Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cadavrele şi trimise la INML. În cursul zilei de mâine, vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialiştii de la INSEMEX Petroşani, pentru a ne lămuri în legătură cu împrejurările producerii incendiului. Cercetarea la faţa locului trebuie să fie una foarte minuţioasă, nu se poate termina astăzi. Azi, am ridicat cadavrele şi am făcut o primă evaluare. Mâine, reluăm tot cu specialiştii de la INSEMEX. (…) Au fost ridicate documente, urmează să fie analizate. Este un volum destul de mare de documente ridicate, nu putem trage încă o concluzie. (…) Există camere de supraveghere şi au fost ridicate imagini şi urmează să fie analizate. În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului”, declara vineri seara procurorul Anghel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația