Andrei Baciu: Cei cu cont pe platforma de vaccinare pot programa până la 1.000 de persoane

Andrei Baciu: Cei cu cont pe platforma de vaccinare pot programa până la 1.000 de persoane
Andrei Baciu / Foto: Facebook Andrei Baciu
Publicat: 23/04/2021, 15:30

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu anunță, într-o postare pe Facebook, că, în urma unor modificări logistice, persoanele care și-au creat conturi pe platforma de vaccinare le vor putea utiliza pentru a programa până la 1.000 de persoane. Până acum, numărul de beneficiari care puteau fi adăugați era doar de nouă persoane.

„Ne respectăm promisiunile! În doar câteva zile, după discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale şi asociaţiilor de pacienţi, am făcut modificările solicitate în platforma #RoVaccinare.

Cei care şi-au creat conturi pentru vaccinare, acum le pot folosi ca să-i ajute şi pe alţii.

Aplicaţia vă permite să programaţi până la 1.000 de persoane! Până acum, numărul de beneficiari care puteau fi adăugaţi era limitat la 9 persoane.

Vă mulţumesc vouă, celor care sunteţi alături de noi, şi care vă doriţi să ne întoarcem la viaţa de altădată.

Fiecare mână de ajutor ne duce mai aproape de sfârşitul pandemiei, iar solidaritatea este cea mai importantă!”,a scris Andrei Baciu pe Facebook.

De asemenea, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi că va fi modificată platforma de vaccinare pentru ca persoanele care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID într-un centru să poată primi doza de rapel într-un alt centru, mai apropiat de domiciliul lor.

Bilanț Covid în România: Peste 2.500 de cazuri noi și 170 de decese, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat vineri, 23 aprilie, că în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate în România 2.523 de cazuri noi de Covid și 170 de decese (100 bărbați și 70 femei) la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Medicul Valeriu Gheorghiță nu exclude ca România să rămână cu un surplus de vaccinuri de la AstraZeneca

Acesta a spus că, în primă fază, medicii vor folosi doze de la Moderna și Johnson & Johnson și că nu exclude ca România să rămână cu un surplus de vaccinuri de la AstraZeneca.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase