GALERIE FOTO. Andrei Baciu, vizită oficială în SUA. Cu cine s-a întâlnit secretarul de stat din Ministerul Sănătății la Casa Albă

GALERIE FOTO. Andrei Baciu, vizită oficială în SUA. Cu cine s-a întâlnit secretarul de stat din Ministerul Sănătății la Casa Albă
Andrei Baciu si Ankit Mathur, managerul serviciul digital al Statelor Unite ale Americii / Sursa foto: Facebook
Publicat: 29/04/2023, 13:41
Actualizat: 29/04/2023, 14:37

Secretarul de stat Andrei Baciu a bifat mai multe întâlniri la nivel înalt, la Washington, în Statele Unite ale Americii. Acesta s-a aflat zilele trecute la Casa Alba, la Eisenhower Executive Office Building, unde a discutat cu Ankit Mathur, cel care manageriază serviciul digital al Statelor Unite ale Americii.

Aflat câteva zile în Statele Unite ale Americii, secretarul de stat Andrei Baciu a avut o serie de întâlniri, la cel mai înalt nivel. Liderul PNL Sector 3 a discutat cu Andrea Palm, numărul doi din cadrul Departamentului de Sănătate al Statelor Unite ale Americii, „despre soluțiile folosite după o perioadă mai mult decât complicată din punct de vedere medical și sanitar nu doar pentru SUA sau România, dar pentru întreaga omenire”, așa cum a punctat acesta pe pagina sa de Facebook. De asemenea, Baciu a discutat și cu Nancy Knight, director al Diviziei de Protecție a Sănătății Globale la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Baciu a punctat întâlniri și la Capitoliul Statelor Unite ale Americii, una dintre ele fiind cu Kim Schrier, membră a Congresului american, cunoscută pentru activitatea sa focusată pe reducerea obezității în rândul copiilor.

La Casa Alba, la Eisenhower Executive Office Building, secretarul de stat Andrei Baciu a discutat cu Ankit Mathur, cel care manageriază serviciul digital al Statelor Unite ale Americii. „În domeniul sănătății, am discutat despre cum lucrează serviciul digital de la Casa Albă cu Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, dar și cu autoritățile medicale pentru a putea oferi cetățenilor și pacienților tot ceea ce oferă nou tehnologia și știința. Digitalizarea este cea care a transformat lumea, așa cum o știam acum câteva decenii. E important să facem față provocărilor care vin odată cu tranziția digitală, inclusiv cele din domeniul medical.”, a anunțat Baciu pe pagina sa de Facebook.

Pe agenda întâlnirilor din SUA s-au regăsit și Adi Muzurovic, director pentru Europa Centrală în cadrul Consiliului Național de Securitate al SUA și președinta Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), Alina Polyakova.

Andrei Baciu, discuții cu partenerii strategici în Statele Unite ale Americii

Prezent la Washington, secretarul de stat Andrei Baciu a avut o serie de întâlniri cu înalți oficiali americani. Unul dintre ei a fost Andrea Palm, numărul doi din cadrul Departamentului de Sănătate al Statelor Unite ale Americii, cu care Baciu a discutat „despre soluțiile folosite după o perioadă mai mult decât complicată din punct de vedere medical și sanitar nu doar pentru SUA sau România, dar pentru întreaga omenire”, așa cum a punctat acesta pe pagina sa de Facebook.

La Casa Alba, la Eisenhower Executive Office Building, Andrei Baciu a discutat cu Ankit Mathur, cel care manageriază serviciul digital al Statelor Unite ale Americii. „În domeniul sănătății, am discutat despre cum lucrează serviciul digital de la Casa Albă cu Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, dar și cu autoritățile medicale pentru a putea oferi cetățenilor și pacienților tot ceea ce oferă nou tehnologia și știința. Digitalizarea este cea care a transformat lumea, așa cum o știam acum câteva decenii. E important să facem față provocărilor care vin odată cu tranziția digitală, inclusiv cele din domeniul medical.”, a anunțat Baciu pe pagina sa de Facebook. Nu a fost singura întâlnire de la Casa Albă.

„Am revenit la Eisenhower Executive Office Building, Casa Alba, de data aceasta pentru a mă întâlni cu Adi Muzurović, Coordonator al Consiliului de Securitate Națională din SUA pentru regiunea Balcanilor și a Europei Centrale. Am discutat despre situația politică și de securitate din regiune, despre relațiile bilaterale și colaborarea dintre România și Statele Unite ale Americii. Bineînțeles, am punctat și modul în care putem colabora pentru a îmbunătăți sistemele noastre de sănătate și pentru a ne consolida pregătirea în fața unor amenințări viitoare”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Andrei Baciu a avut întâlniri și la Capitoliul Statelor Unite ale Americii, una dintre ele fiind cu Kim Schrier, membră a Congresului american. La Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Andrei Baciu s-a întâlnit cu Jim Levy, cel care are în atribuții, printre altele, managerierea temelor importante de sănătate, la nivel internațional.

Andrei Baciu, întrevederi la nivel înalt la Washington

Secretarul de stat Andrei Baciu a avut în ultima săptămână o serie de discuții și întâlniri la nivel înalt în Statele Unite ale Americii, o parte dintre ele având loc la Casa Albă și Congresul american.

Astfel, Baciu a bifat două întâlniri la Casa Albă, la Eisenhower Executive Office Building. Prima a fost cu Ankit Mathur, cel care manageriază serviciul digital al Statelor Unite ale Americii. „În domeniul sănătății, am discutat despre cum lucrează serviciul digital de la Casa Albă cu Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, dar și cu autoritățile medicale pentru a putea oferi cetățenilor și pacienților tot ceea ce oferă nou tehnologia și știința. Digitalizarea este cea care a transformat lumea, așa cum o știam acum câteva decenii. E important să facem față provocărilor care vin odată cu tranziția digitală, inclusiv cele din domeniul medical.”, a anunțat Baciu pe pagina sa de Facebook. Tot la Casa Albă s-a întâlnit cu Adi Muzurović, Coordonator al Consiliului de Securitate Națională din SUA pentru regiunea Balcanilor și a Europei Centrale, unde oficialul român și cel american au discutat despre situația politică și de securitate din regiune.

Andrei Baciu a avut întâlniri și la Capitoliul Statelor Unite ale Americii, una dintre ele fiind cu Kim Schrier, membră a Congresului american. La Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Andrei Baciu s-a întâlnit cu Jim Levy, cel care are în atribuții, printre altele, managerierea temelor importante de sănătate, la nivel internațional. Un alt oficial american cu care secretarul de stat român a discutat este Nancy Knight, director al Diviziei de Protecție a Sănătății Globale la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului