Andrei Diaconescu (One United Properties), în contextul blocajului imobiliar din București „Marii investitori își pot muta interesul către alte țări” | VIDEO

Publicat: 12/10/2022, 19:12
Actualizat: 12/10/2022, 19:15

Omul de afaceri Andrei Diaconescu, co-fondator al companiei One United Properties, a declarat, în cadrul unei conferințe pe tema blocajului imobiliar din București, că marii investitori din acest domeniu și-ar putea întrepta interesul către alte țări. În prezent, Bucureștiul se confruntă cu un blocaj în acest domeniu, după ce Municipalitatea a decis să suspende PUZ-urile coordonatoare de sectoare.

„Și eu îmi doresc ca tema dezvoltării imobiliare să nu mai fie una politică și electorală, și să intrăm într-o normalitate, în care fiecare își face treaba, și în care ne putem dezvolta business-urile într-un mod normal.

Încrederea se câștigă foarte greu și se poate pierde foarte repede. Avem 20 de ani de dezvoltare în București, care a dat confortul multor investitori mari să vină și să investească sume foarte mari în acest oraș. Din păcate, însă, în ultimii doi ani, această încredere este, probabil, la un minim istoric. Trebuie să fim conștienți că toți acești investitori mari își pot muta interesul către alte orașe, sau către alte țări”, a declarat Andrei Diaconescu în cadrul conferinței DC News „Cum (NU) construim în România. Soluții la provocările momentului”.

Potrivit omului de afaceri, marii jucători de pe piața imobiliară au nevoie de predictiblitate atunci când investesc sume foarte mari în proiecte.

„Dacă nu reușim să creăm această predictibilitate, în realitate vom favoriza doar investițiile mici, oportunistice, speculative”

„Fie că vrem, fie că nu vrem, exact acești investitori mari sunt cei care dau tendințele într-o piață, sunt cei care schimbă imaginea orașului, sunt cei care schimbă viețile oamenilor, sunt cei care schimbă modul de locuire și modul de lucru. Și ei au nevoie de încredere și de predictibilitate. Dacă sunt chemat să investesc azi 10-100 de milioane de euro într-un teren, vreau să știu că în doi, trei, patru ani, după ce o să reușesc să obțin în mod legal autorizațiile și avizele pentru proiectul respectiv, voi putea construi în parametri de la achiziție. Dacă nu reușim să creăm această predictibilitate, în realitate vom favoriza doar investițiile mici, oportunistice, speculative. Nu vom avea o dezvoltare sustenabilă” este de părere Andrei Diaconescu.

Omul de afaceri mai spune că subiectul la nivel mondial în prezent este sustenabilitatea.

„În orice industrie, ca în orice pădure, există și uscături”

„Fie că vrem, fie că nu vrem, subiectul azi la nivel european și mondial este sustenabilitatea. Este: cum reușim să facem proiecte care să nu mai depindă de sursele tradiționale de energie, de gaze și curent. Pentru asta, cel puțin compania noastră a decis ca patru din cinci proiecte să le dezvoltăm prin metoda geoexchange, practic schimbul de căldură cu pământul. Asta înseamnă că 60-70% din consumul de gaz și curent îl salvăm. Practic, nu-l mai consumăm. Soluțiile acestea sunt foarte, foarte scumpe, și până se vor ieftini, vor fi folosite, probabil, cu precădere, în proiectele mari.

În orice industrie, ca în orice pădure, există și uscături. Din păcate, pentru anumite cazuri, situații, dezvoltatori, care au încălcat anumite legi, sau au construit fără autorizații, ne aflăm în situația să blocăm un întreg sector, să blocăm toate investițiile mari, fără a avea o perspectivă foarte clară”, a mai declarat Andrei Diaconescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top