ANM a făcut anunțul. Iarna se întoarce în forță, în România. Vremea se schimbă radical

ANM a făcut anunțul. Iarna se întoarce în forță, în România. Vremea se schimbă radical
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 20/11/2023, 09:15
Actualizat: 20/11/2023, 09:38

După un prim episod de iarnă severă din acest sezon, vremea s-a ameliorat în România. Însă, iarna nu a plecat prea departe și se întoarce peste numai câteva zile!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, luni vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar mai semnificativ în sud-vest și sud, unde va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului și variabil în rest. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în Maramureș și local în Moldova și Transilvania, iar pe arii restrânse în Crișana și Banat și cu totul izolat în celelalte regiuni, va ploua.

La munte precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70…80 km/h în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei în sud-vest și centru.

Temperaturile maxime vor fi de la 2 grade în nordul Moldovei, până spre 16…18 grade în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 0 și 7 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

În Bucureşti, vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată.Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Prognoza meteo pentru marți, 21 noimebrie

Marți, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 8 și 17 grade și minime ce se vor situa între 1 și 11 grade. Cerul va prezenta înnorări, iar începând cu orele după-amiezii va ploua în vest și sud-vest, iar seara și noaptea, pe arii relativ extinse în sudul teritoriului și local în centru și est.

La munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă. Pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

În Capitală vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 14…15 grade și o minimă de 6…7 grade. Cerul se va înnora treptat, iar spre seară și noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat.

Iarna se întoarce!

Miercuri, 22 noiembrie, vremea se va răci în toată țara, astfel că în regiunile vestice va deveni mai rece decât normal la această dată, în timp ce în rest valorile termice vor fi în general apropiate de mediile climatologice. Înnorările vor fi persistente în aproape tot intervalul, doar în a doua parte a nopții cerul devenind variabil în partea de vest a teritoriului.

Va ploua în regiunile sudice și sud-vestice, iar în nord, nord-est și în centru pe arii restrânse se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și trecător -dimineața și noaptea- lapoviță; la munte local vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge. Pe suprafețe mici se va forma polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în estul și sud-estul teritoriului, dar și în extremitatea de vest.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji