Vești proaste pentru români în minivacanța de Rusalii. ANM a emis un cod galben de ploi și vijelii în întreaga țară

Vești proaste pentru români în minivacanța de Rusalii. ANM a emis un cod galben de ploi și vijelii în întreaga țară
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10/06/2022, 11:06
Actualizat: 10/06/2022, 11:22

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri un cod galben de ploi și vijelii, ce vizează întreaga suprafață a țării.

Astfel, în intervalul 10 iunie, ora 14:00 – 12 iunie, ora 22:00, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40…60 l/mp.

Sursa foto: ANM

ANM: Vreme instabilă și în București

Totodată, în Bucureşti, vremea va fi în general instabilă, cu perioade în care se vor semnala înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi în medie 20 – 40 l/mp.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în special asociate ploilor şi vor fi temperaturi maxime în general de 24 – 26 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 15 şi 17 grade.