Prima pagină » Actualitate » ANPC a închis „Vraja Mării”. Mizerie, gândaci morți și vii, ustensile murdare, lipsă autorizații sunt câteva dintre neregulile găsite

ANPC a închis „Vraja Mării”. Mizerie, gândaci morți și vii, ustensile murdare, lipsă autorizații sunt câteva dintre neregulile găsite

Gândaci vii și morți, mari și mici, mizerie, veselă murdară și plină de grăsime veche sau rugină, frigidere rupte și murdare, pe lângă faptul că nu avea autorizațiile de funcționare de rigoare. Cam acesta este bilanțul trist al zilei de luni, făcut de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, la Restaurantul Vraja Mării din Constanța. 

Controlul comisarilor ANPC, în Restaurantul Vraja Mării din Constanța, a scos la iveală o serie de nereguli care de care mai gravă. Potrivit comunicatului emis, mizeria, gândacii și lipsa autorizațiilor de funcționare sunt doar câteva dintre problemele identificate.

„Controlul a fost efectuat în cadrul COMANDAMENTULUI 1 MAI 2025 la operatorul economic SC VRAJA MARII SRL – THE VIEW – denumirea comercială cu punctul de lucru situat în b-dul Elisabeta nr 2 A, jud Constanța.

La momentul controlului au fost constatate următoarele:
– la momentul controlului operatorul economic nu a putut pune la dispoziție autorizațiile de funcționare. A fost aplicată o sancțiune în valoare de 7000 lei;

– prezenta insectelor atât vii cât și în stare inertă- gândaci;
– ⁠depozitarea produselor alimentare utilizate ca materie primă în prepararea produselor finite este deficitară, necorespunzătoare, se efectuează în spații insalubre, neigienizate de o perioadă îndelungată;

– echipamentele de gătit utilizate prezentau depuneri grosiere de grăsime arsă;
– ⁠în blocul alimentar nu se respectă fluxul tehnologic al legumelor, produselor din carne, ouă ;

– în blocul alimentar au fost identificate răcitoare ce prezentau praf, impurități, unele dintre ele erau rupte, desprinse;
– echipamente de gătit neigienizate necorespunzător, prezentau depuneri de grăsime arsă, prezența ruginei, în spatele echipamentelor se regăsea un strat grosier de resturi alimentare, grăsime arsă, impurități;

– ⁠în spațiile de depozitare ale barurilor existente tavanul era deteriorat, prezentând găuri și porțiuni lipsă;
– ⁠rigola de la nivelul pavimentului de preluare a apelor uzate prezenta depuneri de resturi alimentare , grăsime și murdărie;
– ⁠graficele de temperatură ale vitrinelor frigorifice erau completate în avans până la 31.04.2025;

– ⁠ustensile neprofesionale ce prezentau un grad avansat de uzură;
– ⁠produse alimentare utilizate ca materii prime în prepararea produselor finite , fără elemente de identificare- fost aplicată o sancțiune în valoare de 30 000 lei;

– în unitate au fost identificate cântare și măsurători gradate pentru băuturile servite consumatorilor, însă la momentul controlului operatorul economic nu a putut să le pună la dispoziție- a fost aplicată o sancțiune în valoare de 10 000 lei;

– în spațiile de refrigerare au fost identificate produse finite ciorbă de burtă – respectiv zeama de ciorbă era păstrată separat de carnea fiartă de burtă vită  și paste fierte gata preparate pe care operatorul le folosea pe parcursul zilei în procesul de gătire al produselor finite evidențiate în lista meniu- a fost aplicat un avertisment”, reiese din comunicatul ANPC.

Unitatea a fost închisă temporar, s-au ridicat aproape 43 kg de alimente care urmează să fie distruse, iar amenzile pe care le-a luat unitatea ajung la aproape 50.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

Cum să petreci 1 Mai în siguranță: sfaturile ANPC pentru consumatori/Paul Anghel spune ce mici nu trebuie cumpărați

ANPC continuă controalele pe litoral/Piedone: Suntem pe prevenție. N-aș vrea să vă închidem în sezon

A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România. vezi toate articolele