ANSVSA a anunţat, luni, că a intervenit în cazul suspiciunii de toxiinfecţie alimentară de la un restaurant din localitatea harghiteană Băile Homorod, după ce trei familii care au mâncat în localul respectiv s-au simţit rău şi au ajuns la spital. În urma verificărilor, inspectorii au prelevat probe de ouă, maioneză şi peşte şi au extins controalele la trei unităţi furnizoare de materie primă.
„Conform notificării primite prin intermediul serviciului 112, trei familii din Bucureşti, însoţite de trei copii, au luat masa la Restaurantul Lobogo din Băile Homorod. La scurt timp după ce au părăsit locaţia şi au început călătoria de întoarcere spre Bucureşti, membrii celor trei familii au început să se simtă rău, fiind nevoiţi să oprească într-o unitate spitalicească din judeţul Braşov. În urma evaluării medicale, aceştia au fost diagnosticaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară”, a informat, luni, ANSVSA.
Potrivit sursei citate, ulterior, în cursul serii de duminică, o altă familie cazată la pensiune a prezentat şi ea simptome de toxiinfecţie alimentară, fiind necesară intervenţia medicilor.
În urma investigaţiilor, inspectorii DSVSA Harghita au dat o amendă de 17.000 de lei şi au emis Ordonanţă de Suspendare a Activităţii pentru restaurantul implicat.
Totodată, au fost recoltate probe de ouă, maioneză şi peşte de la locaţie pentru a fi analizate în laborator.
În urma acțiunii de control efectuată la Restaurantul Lobogo din Homorod Băi – jud. Harghita, s-au constatat următoarele neconformități:
Ca urmare a acestor deficiențe, s-a dispus suspendarea temporară a prestării serviciilor până la remedierea tuturor neconformităților identificate. Au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 30.000 lei.