Aproape 40 de persoane au povestit, la Poliție, cum a fost împușcat Nuredin Beinur. Printre martori sunt și doi lăutari cunoscuți

Aproape 40 de persoane au povestit, la Poliție, cum a fost împușcat Nuredin Beinur. Printre martori sunt și doi lăutari cunoscuți
Nuredin Beinur a fost lovit de gloanțele din cauciuc lângă ochiul stâng și în abdomen
Publicat: 20/03/2022, 14:05
Actualizat: 20/03/2022, 21:29

Aproape 40 de persoane au fost audiate în cazul incidentului care s-a produs, sâmbătă dimineață, în holul unui restaurant din sectorul 1, în urma căruia liderul interlop constănțean Nuredin Beinur a fost împușcat în cap cu un pistol cu bile din cauciuc.  Printre persoanele audiate s-au numărat inclusiv liderii temutului clan Caran, dar și mai mulți lăutari cunoscuți. 

Liderul interlop din Mangalia Nuredin Beinur, zis și „Rechinul mării” a ajuns, sâmbătă dimineață, la Spitalul de Urgență „Floreasca”, după ce a fost împușcat la o petrece. În același timp, la unitatea medicală s-a prezentat și Marius Morcov, un om de afaceri din Capitală, care fusese bătut cu sălbăticie.

Medicii au anunțat imediat Poliția, iar după ce s-a stabilit că ambele persoane fuseseră rănite în urma unui conflict izbucnit într-un local din Băneasa, ancheta a fost declanșată, inițial, de polițiștii Secției 2.

Ulterior, cercetările au fost preluate de către ofițerii Serviciului Grupări Violente din cadrul Poliției Capitalei.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că violențele au izbucnit la restaurantul „Voievodal”, unde Constantin Răducanu, zis Costel Caran, își serba ziua de naștere.

Alături de acesta, fuseseră invitați să petreacă, pe lângă temuții săi frați, mai multe rude dar și prieteni din țară, între care și liderul interlop constănțean Nuredin Beinur.

Sursele citate au precizat că, în același local se aflau, întâmplător, Tiberiu Ștefan, din Constanța și bucureșteanul Marius Morcov.

Între cei doi ar exista legături de afaceri, în condițiile în care Ștefan, zis Francezu, sau Balenă, face afaceri cu ceasuri de lux sau bijuterii, iar Morcov ar fi proprietarul unui magazin de ceasuri în zona Dorobanți din București.

La un moment dat, în timpul petrecerii, Beinur l-ar fi atacat pe Tibi Balenă. Sursele citate susțin că liderul interlop ar fi vrut astfel să-și răzbune un prieten din Constanța, care ar fi avut, în trecut, unele neînțelegeri cu acesta.

Ca urmare, Beinur l-ar fi înjurat și i-ar fi dat mai multe palme, în fața clienților și a lăutarilor care întrețineau atmosfera.

Rănit în orgoliu, Tibi Francezu a ieșit din local, a mers la mașină de unde și-a luat pistolul cu bile, pe care îl deținea ilegal, după care i-a transmis lui Morcov să-l cheme pe Beinur în hol, pentru o scurtă discuție.

În momentul în care liderul interlop constănțean a ieșit însoțit de Marius Morcov, bărbatul a început să tragă, iar Nuredin Beinur a fost rănit cu două proiectile, dintre care unul l-a nimerit lângă ochiul stâng iar al doilea în zona abdominală.

Imediat agresorul a fugit, iar Morcov, care a rămas la fața locului, ar fi fost luat la bătaie de membrii clanului Caran.

Beinur și Morcov au refuzat să depună plângere

Conform anchetatorilor, Beinur și Morcov au plecat separat la spital, în timp ce sărbătoritul, Costel Caran, ar fi refuzat să pună capăt petrecerii și le-ar fi cerut lăutarilor să cânte în continuare.

Curând, pe ușa localului au descins trupele speciale ale Poliției Capitalei, iar toate persoanele care se aflau înăuntru au fost ridicate și duse la audieri.

Surse apropiate anchetei au afirmat, pentru Gândul, că aproximativ 40 de persoane au fost duse de mascați la sediul Poliției Capitalei, dar și la Secțiile 1, 2 și 4.

Printre acestea s-ar fi numărat frații Costel și Aurel Caran, rude și prieteni ai acestora dar și interpreții de muzică de petrecere Elis Armeanca și George Talent, alturi de mai mulți instrumentiști.

Martorii ar fi descris în detaliu tot ce au văzut, după ce polițiștii le-ar fi explicat că, dacă sunt prinși că au ascuns adevărul, riscă să fie reținuți pentru infracțiunea de favorizare a infractorului.

În plus, spusele citate au dezvăluit, pentru Gândul, că atât Beinur cât și Marius Morcov ar fi refuzat să depună plângere.

În timp ce martorii erau încă audiați, Tiberiu Ștefan s-a predat și a fost reținut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armele și munițiilor și uz de armă fără drept.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu