Armata Română recrutează rezerviști. De câți oameni are nevoie

Armata Română recrutează rezerviști. De câți oameni are nevoie
Foto: MApN / Facebook
Publicat: 13/05/2022, 17:18

Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

În această etapă vor fi disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), iar persoanele interesate pot depune dosarele în perioada 16 mai -10 iunie, a anunțat, vneri, Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit MApN, la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, la structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și la unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

Se caută și tineri pentru carieră militară

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Totodată, tinerii care doresc o carieră militară pot să se înscrie, până la jumătatea lunii viitoare, pentru a candida pe unul dintre cele 1049 de locuri de soldat/gradat profesionist, disponibile în 33 de județe și în municipiul București (detalii AICI).

Astfel, dacă sunt selectați, după un program de instruire de cel mult cinci luni, aceștia pot să câștige o soldă de 1.848 de lei, conform informațiilor oficiale pentru luna martie.