Ateliere, concerte și tombole în muzeele din București de ZIUA COPILULUI

Ateliere, concerte și tombole în muzeele din București de ZIUA COPILULUI
Ateliere, concerte și tombole în muzeele din București de Ziua Copilului / Sursa FOTO: ghidulmuzeelor.cimec.ro
Publicat: 01/06/2023, 08:32

Mai multe manifestări au loc în București joi, 1 iunie, de Ziua Copilului.

Cei mici sunt așteptați la târguri de jucării, expoziții și concerte, tombole organizate în muzee.

Tot felul de ateliere şi ghidaje interactive, plus numeroase spectacole vor oferi o gamă largă de oferte pentru copii.

Intrare liberă la „Antipa”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi aşteaptă pe copii să viziteze gratuit instituţia, dar şi cu activităţi distractive în curtea din spatele muzeului – cu animatori, ateliere de creaţie, desene pe asfalt, poveşti despre exploratori, ateliere de şah, desen, pictură şi multe baloane colorate, care vor face deliciul unei adevărate petreceri în aer liber.

Vizitatorii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere minunata lume a exploratorilor, participând de la ora 10:30, la deschiderea unei inedite expoziţii temporare „Antipa şi Racoviţă – exploratori de poveste”!

Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Activităţile realizate în grădina Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” se vor face numai în condiţii meteo favorabile.

Muzeul Satului, de neratat

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” îi invită pe cei mici să serbeze împreună Ziua Internaţională a Copilului.

„Vom începe la ora 10:00 cu deschiderea Casei Saschiz şi continuăm cu seria de ateliere de storytelling, susţinute de asociaţia Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România, partener al Muzeului Satului, urmată de atelierul de reciclat de la ora 13:00. La ora 14,00 vom deschide porţile expoziţiei «Copilăria la sat», a artistei plastice Petra Negru”, anunţă reprezentanţii instituţiei muzeale.

Începând cu ora 15:00, la Scena din „Satul Nou”, copiii vor fi aşteptaţi de Victor Popa, de la Academia de mişcare, urmând ca, de la ora 16:00, să ia parte la un spectacol de ventrilocie inedit, susţinut de Crina Svobodă, de la Teatrul Nou.

Cei interesaţi de ateliere se pot înscrie la cele organizate de scriitoarele Adina Rosetti, Victoria Pătraşcu şi Andreea Iatagan, membre ale Asociaţiei De Basm – Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România.

Ateliere la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere şi ghidaje interactive.

Muzeul va fi deschis conform programului obişnuit (10:00 – 18:00), iar copiii cu vârste de până la 18 ani vor beneficia de accesul gratuit, atât pentru vizitarea muzeului, cât şi pentru participarea la activităţile de educaţie muzeală.

Activităţile educaţionale se vor desfăşura în expoziţia permanentă Copia Columnei lui Traian şi în expoziţia temporară Dacia – ultima frontieră a romanităţii, astfel:

Descoperă comoara! – atelier de tip vânătoare de comori; recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani;

În intervalul orar 11:00 – 15:00, sub genericul „Povestea Coifului de la Coţofeneşti”, vor fi organizate ghidaje interactive în expoziţia „Dacia. Ultima frontieră a romanităţii”, susţinute de Alexandru Scorţar, cel mai tânăr voluntar al muzeului, pasionat de istorie, care va prezenta povestea celei mai populare piese antice de aur provenită din România.

Poezii și povești la Casa Filipescu Cesianu

La Casa Filipescu Cesianu, copii sunt aşteptaţi cu poezii, povestiri, vânătoare de comori, tombolă şi un muzeu special deschis pentru ei.

Clubul de Lectură MMB continuă cu nouă întâlnire pe care Muzeul Municipiului Bucureşti şi Asociaţia de Basm o propun copiilor de ziua lor, micuţii de peste şase ani fiind invitaţi joi, de la ora 11:00, la Casa Filipescu Cesianu pentru a participa la un inedit „atelier de nonsensuri”, organizat de scriitoarea Carmen Tiderle.

În cadrul atelierului, Botezat „Cornute cosmonaute”, cei mici vor citi poezii, dar mai ales vor afla cum pot să scrie o poezie reuşită, de la idee, rime şi până la umor.

Poveştile vor prinde viaţă în grădina Casei Filipescu Cesianu, echipa de povestitori„A fost odată” invitându-i pe copii la Treasure Hunt, în cadrul căruia cei mici vor afla povestea românilor care au pus ţara noastră pe harta lumii de la Mihai Eminescu, Ion Creangă şi I. L. Caragiale la Smaranda Brăescu, Ecaterina Teodoroiu, Constantin Brâncuşi ori Nadia Comăneci.

Misiunile distractive se vor concretiza şi cu o tombolă, la care cei mai norocoşi aventurieri vor primi surprize care să ducă poveştile mai departe, promit partenerii Muzeului Municipiului Bucureşti de la Asociaţia pentru Educaţie Digitală Bigger Picture.

Muzeul Vârstelor, aflat în spaţiul Casei Cesianu, va fi deschis special în zilele de 1 – 3 iunie şi va putea fi vizitat între orele 10,00 – 18,00 (17,30 ultima intrare).

Ce poți face la Palatul Șuțu

La Palatul Suţu, primii vizitatori vor primi gratuit broşura „Călătoria lui Puf la ţară” – un traseu tematic dedicat copiilor, ce poate fi completat în expoziţia „Lumea satului în pictura românească”.

Expoziţia prezintă o amplă selecţie de opere de artă din colecţia Pinacotecii Bucureşti, iar traseul oferă micilor vizitatori prilejul de face o călătorie în timp prin satul românesc de altădată.

Program Muzeul Literaturii

Muzeul Naţional al Literaturii Române sărbătoreşte, ca în fiecare an, Ziua Copilului şi, totodată, ziua în care instituţia şi-a deschis porţile publicului larg, în 1957, sub conducerea directorului Perpessicius.

Cele şapte sedii ale muzeului (expoziţia de bază din strada Nicolae Creţulescu 8, sediul din Calea Griviţei 64-66, precum şi cele cinci case memoriale ale MNLR) vor fi deschise joi, 1 iunie, şi vor putea fi vizitate gratuit.

Anul acesta, în cadrul expoziţiei de bază a MNLR (strada Nicolae Creţulescu 8), echipa MNLR a pregătit pentru cei mici: un atelier de magie cu Andrei Teaşcă, două ateliere organizate de specialiştii în educaţie muzeală de la Asociaţia Da’DeCe („Călătorie în lumea cuvintelor”) şi o expoziţie de benzi desenate.

De asemenea, în Mall Vitan, copiii vor putea vizita expoziţia „Pinocchio”, organizată de MNLR în parteneriat cu Fundaţia Naţională „Carlo Collodi”, din Italia, şi Institutul Italian de Cultură.

La Casele memoriale ale MNLR vor fi organizate ateliere de educaţie muzeală, lecturi de poveşti, spectacole de umbre, precum şi microrecitaluri la pian şi audiţii muzicale.

Expoziții la Muzeul Jucăriile

Expoziţii de jocuri şi jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuşi, filme şi spectacole realizate în colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din Bucureşti sunt prezentate, în perioada 1 – 5 iunie, la Art Safari Kids Edition, la Palatul Dacia-România. Nu vor lipsi cursurile de artă susţinute de profesorii Art Safari Kids.

Alexandrina Halic, emblema teatrului pentru copii din România, va fi prezentă la Art Safari Kids, pe 1 iunie, de la ora 14,00, unde va avea un moment special. Actriţa Teatrului „Ion Creangă” le va vorbi copiilor despre poveşti, va oferi autografe şi va face poze. Pe toată durata evenimentului, vor putea fi admirate şi creaţii de mari dimensiuni din piese Lego, din colecţia comunităţii de pasionaţi – Romanian LEGO User Group. Printre acestea, cea mai mare armată de Lego – un milion de piese.

Vor mai putea fi vizitate expoziţii realizate împreună cu cele mai cunoscute teatre pentru copii din Capitală: o expoziţie de păpuşi de la Teatrul Ţăndărică, costume de la Teatrul „Ion Creangă”, dar şi costume şi recuzită de la Opera Comică pentru Copii. Scurtmetraje de la Arhiva Naţională de Filme vor fi proiectate în zona de cinema dedicată copiilor.

Programul de vizitare este 12:00 – 21:00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice