Atenție la polițele de asigurare atunci când mergeți în concediu în străinătate! Pățania unei românce căreia i s-a stricat mașina în Grecia

Atenție la polițele de asigurare atunci când mergeți în concediu în străinătate! Pățania unei românce căreia i s-a stricat mașina în Grecia
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/07/2022, 14:03

Mulți dintre noi asociem vacanța cu relaxarea și lipsa de griji, însă pentru a ne putea bucura cu adevărat de concediu este bine să ne facem și asigurări de călătorie sau de sănătate atunci când plecăm în străinătate.

Foarte important, însă, este să fim foarte atenți la ce polițe achiziționăm, pentru că nu puține sunt cazurile în care turiștii ajung la destinație și află că nu pot beneficia de serviciile plătite și sunt nevoiți să scoată sume mari din buzunar pentru tratamente medicale sau alte servicii.

Este și cazul Theodorei Niculescu, o turistă din România care a plecat în vacanță în Grecia. Femeia a cumpărat o asigurare de călătorie inclusă în pachetul turistic, dar odată ajunsă la destinație a avut parte de o surpriză neplăcută. O defecțiune la autoturism a costat-o peste 1.000 de euro.

Ghinionul a făcut să am o defecţiune tehnică la maşină, chiar pe insulă, iar costurile pe care le-am suportat au fost foarte mari, din păcate. Având în vedere că era o insulă şi tractarea în ţară a costat destul de mult, undeva la 4.000 de lei. Mai puteam face încă o vacanţă din banii aceştia şi, probabil, urmează să discut cu agenţia pentru că nu este normal să fim dezinformaţi”, a povestit femeia pentru Observator.

Iar tânăra nu este singura aflată în această situație. Marian Valeriu, un român care a mers în concediu în Turcia, a fost nevoit să plătească 1.400 de euro pentru repatrierea mașinii.

„Într-o excursie în Turcia, bilet achiziționat printr-o agenție de turism. Din păcate, agenţia de turism a omis să mă informeze despre riscul la care sunt expus, mergând cu mașina mea în afara țării. Am fost nevoit, în lipsa asigurării acestui risc, să plătesc repatrierea maşinii, în valoarea de 1.400 de euro, către destinaţie”, spune acesta.

Ce spun specialiștii

Specialiștii în asigurări le recomandă turiștilor să fie extrem de atenți atunci când semnează polițele de asigurare și să citească bine clauzele contractuale.

„Este şi responsabilitatea noastră ca şi turişti să verificăm plasa de siguranţă oferită de asigurator pentru a nu avea situaţii de cheltuieli neprevăzute care ne pot strica vacanţele. Pe partea de tractare şi repatriere a unui vehicul există o incidenţă crescută, mai ales în această perioadă”, spune Marius Constantinescu, broker de asigurări.

„Este foarte important să te informezi, dacă poti, măcar asigurarea să o iei de la tour operator, tocmai pentru a avea linişte în perioada călătoriei. Au fost astfel de cazuri. S-au bucurat de un preţ foarte mic sau de o promoţie şi nu au înţeles la momentul respectiv ce acoperă suma”, spune Roxana Ilinca, agent de turism.

Asigurările de călătorie costă între 200 şi 700 de lei, în funcţie de numărul de zile şi de câte persoane pleacă în vacanţă, mai informează sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer