FOTO-VIDEO | Au fost prinși cei doi teroriști din Israel, care au ucis trei persoane în atacul din Elad

Publicat: 08/05/2022, 17:25
Actualizat: 08/05/2022, 17:34

Polițiștii israelieni, împreună cu militarii israelieni (IDF) și Agenția de Securitate a Israelului (Shin Bet), i-au capturat pe cei doi teroriști care, în data de 5 mai, au ucis trei persoane într-un atac comis în orașul Elad.

Cei doi suspecți, As’sad al-Rifai, în vârstă de 19 ani, și Emad Subhi Abu Shqeir, în vârstă de 20 de ani, au fost prinși în viață într-o zonă împădurită din apropiere de Elad, lângă Parcul Nahshonim, informează Jerusalim Post.

IDF a confirmat că cei doi au fost prinși și au fost transferați la Agenția de Securitate a Israelului pentru investigații suplimentare.

Au fost localizați după o vânătoare masivă la care au participat forțele de securitate, inclusiv forțele speciale din unitățile de comando ale IDF, împreună cu tehnologii avansate, inclusiv informații, unități canine și elicoptere.

Sâmbătă, o forță formată din ofițeri Shin Bet, precum și trupe din unitatea de comando Maglan a IDF și unitatea de rezervă Mirol au identificat obiecte suspecte în zonă, ceea ce a determinat forțele de securitate să se concentreze în jurul unei cariere.

Forțele de securitate s-au întors în zonă, duminică dimineață, moment în care au  identificat o mișcare suspectă și i-a arestat pe cei doi. Teroriștii erau neînarmați.

Suspecții în atacul terorist din Elad: Tzabahi Abu Shakir (s), în vârstă de 20 de ani, și Assad al-Rafai (19 ani) / FOTO: Poliția Israeliană

Într-un videoclip de la fața locului, al-Rifai este auzit identificându-se și pe complicele său Subhi Sbaihat. Întrebat de un ofițer ce face în zonă, acesta a răspuns „o operațiune, operațiunea Elad”. Ofițerul a întrebat ce s-a întâmplat în operațiune la care susăectul a răspuns:„Nu știu exact, am lovit oameni”.

Între timp, au fost identificate cele trei victime ale atacului mortal de joi. Aceștia sunt: Yonatan Havakuk, în vârstă de 44 de ani, tată a cinci copii, Boaz Gol în vârstă de 40 de ani, tată a cinci copii, și Oren Ben Yiftach, în vârstă de 35 de ani, tată a șase copii din Lod. Împreună au lăsat în urmă 16 copii.

O a patra persoană, victimă a atacului, se află în stare critică. Un martor a declarat că a observat cel puţin doi atacatori, unul având o armă de foc şi celălalt un cuţit, potrivit Reuters. Aceştia au reuşit să fugă după atac şi au fost căutaţi imediat de poliţiști, care au considerat încă de atunci că este vorba de un act terorist.

La deschiderea ședinței de Cabinet, premierul Naftali Bennett a transmis condoleanțe familiilor celor trei victime și a mulțumit forțelor de securitate pentru capturarea teroriștilor.

„Am spus că vom pune mâna pe teroriști și așa am făcut. Suntem la începutul unei noi etape în războiul împotriva terorii – este imposibil să inciți și să ne odihnim. Nu poți arunca un chibrit și să fugi”, a spus el, adăugând că „cea mai mare sarcină a guvernului israelian este de a restabili securitatea personală cetățenilor Israelului”.

Așadar, a mai spus el, „am instruit Consiliul Național de Securitate, în coordonare cu Ministerul Apărării, să prezinte guvernului un plan ordonat și bugetat pentru înființarea unei gărzi naționale, până la sfârșitul lunii”.

„Vreau să clarific aici că nu există și nu va exista nicio considerație politică când vine vorba de războiul împotriva terorii”, a adăugat Bennett.

Ministrul Securității Publice, Omer Bar Lev, a felicitat forțele de securitate pentru arestări, spunând că „vom continua să urmărim cu hotărâre inamicii noștri tot timpul și pretutindeni și îi vom ajunge”.

„Felicit forțele de securitate pentru capturarea celor doi teroriști care au comis crimele din Elad. În ultimele două zile, cele mai bune forțe din poliție, Shin Bet și IDF au lucrat împreună pentru a pune mâna pe ei și așa s-a întâmplat. Cu hotărâre, ne căutăm răul tot timpul și oriunde și vom ajunge la ei”, a spus el.

Comisarul de poliție Kobi Shabtai a sosit la fața locului, la scurt timp după arestarea celor doi și a mulțumit forțelor de securitate pentru munca depusă.

„Am spus că nu ne vom liniști sau nu ne vom odihni până nu punem mâna pe ei și așa a fost. Fiecare terorist știe că brațul lung al Poliției Israelului și întregul sistem de securitate vor ajunge la oricine face rău cetățenilor israelieni. Suntem hotărâți să continuăm războiul împotriva terorii”, a declarat el.

La începutul zilei, comisarul de poliție Kobi Shabtai a fost citat de Ynet News, spunând că „în general suntem în direcția corectă – presupunem că teroriștii sunt încă în zonă și își activează toate resursele și abilitățile”.

După arestări, purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, i-a felicitat pe atacatori, spunând că „eroii operațiunii Elad au oprit entitatea sionistă care deține arme nucleare cu doar un picior și au demascat fragilitatea sistemului de securitate sionist”.

FOTO & VIDEO: Poliția Israelului, Shin Bet, IDF

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York