Au fost publicate rezultatele finale la BACALAUREAT 2023 | Află aici ce notă ai luat la BAC, după contestații

Au fost publicate rezultatele finale la BACALAUREAT 2023 | Află aici ce notă ai luat la BAC, după contestații
Au fost publicate rezultatele finale la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă
Publicat: 07/07/2023, 10:46

Primele rezultatele de la BAC 2023 au fost publicate luni, pe 3 iulie, iar elevii nemulțumiți de notă au putut să depună contestație, în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00. Iar acum a venit momentul să afle dacă au luat mai mult sau mai puțin.

UPDATE 10:43. Rezultate finale BAC 2023. Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele după contestații obținute de elevii de clasa a XII-a la Bacalaureat, pe site-ul edu.ro. Elevii trebuie să introducă codul de candidat, pentru a afla ce notă au luat.

Rezultatele finale la BAC 2023 au fost publicate. Elevii trebuie să introducă codul de candidat pe bacalaureat.edu.ro pentru a afla nota.

Rezultate finale BAC 2023. Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele după contestații obținute de elevii de clasa a XII-a la Bacalaureat, pe site-ul edu.ro. Elevii trebuie să introducă codul de candidat, pentru a afla ce notă au luat.

Rezultatele finale la BAC 2023 au fost publicate. Elevii trebuie să introducă codul de candidat pe bacalaureat.edu.ro pentru a afla nota.

De altfel, a fost un val de contestații la BAC 2023, cea mai mare problemă fiind cu notele de la Limba și literatura română.

La Colegiul Național Ion Luca Caragiale din Capitală, de exemplu, au fost foarte mulți elevi nemulțumiți, mai ales cei care au luat note mari, de peste 9, dar au existat și elevi care nu au reușit să promoveze „examenul maturității”.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, la Bacalaureat 2023

Rezultatele finale vor fi publicate vineri, 7 iulie, la ora 11:00, la centrele unde s-a susținut examenul, dar și online, pe bacalaureat.edu.ro. Candidații au primit un cod, la prima probă, pe care trebuie doar să îl introducă în sistem și, astfel, vor putea vedea notele și media pe care le-au obținut.

Pentru a fi considerați promovați, candidații trebuie să obțină media 6.

Contestația a fost luată în calcul după ce candidatul a completat și semnat o cerere-tip, prin care își asumă că nota finală a examenului de Bacalaureat se poate modifica fie prin creștere, fie prin descreștere, pe care apoi a depus-o online sau la centrul unde au susținut examenul de Bacalaureat.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat 2023 este de 72,8%, înainte de soluționarea contestațiilor.

Astfel, 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă și 4.020 din promoțiile anterioare) au luat BAC-ul, din totalul celor 125.352 de candidați prezenți. Anul acesta, au fost 56 de medii de 10, la nivel național.

„Rata de succes se menține la peste 70% pe ansamblul tuturor promoțiilor, această situație înregistrându-se pentru al doilea an la rând, în ultimii 11 ani (înainte de soluționarea contestațiilor)”, a transmis Ministerului Educației.

Există un liceu din România în care toți elevii au picat Bacalaureatul

Liceul Tehnologic „Ioan Corivan” din Huși, județul Vaslui, a înregistrat cele mai slabe rezultate la Bacalaureat, în acest an.

Din cei doi candidați înscriși la examen, unul a lipsit și celălalt a picat. Ei provin din promoțiile anterioare, liceul neavând anul acesta nicio clasă de-a XII-a.

Rata de promovare în județul Vaslui, înainte de contestații, era de 68,48 % – pentru toate promoțiile înscrise în sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv 72,16 % – pentru promoția curentă.

Cei care au picat examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023 trebuie să știe că se pot înscrie pentru susținearea acestuia în sesiunea din luna august.

Scandal la BAC 2023

Nici în acest an, desfășurarea examenului de Bacalaureat nu a fost lipsită de scandaluri. Cu doar câteva ore înaintea examenului de Bacalaureat, expresia „de bună seamă”, o locuțiune adverbială al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română, a avut cele mai multe căutări pe Google și Dexonline.

La acel moment, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că se va dispune un audit informatic și că s-au făcut mai multe verificări.

„Ca idee, spaţiul de lucru unde se desfăşoară acest proces este unul securizat, toţi acei care au acces la subiect în acea dimineaţă au telefoanele lăsate la intrare, sigilate, nimeni, şi am verificat, pentru că este monitorizat audio-video, nu a comunicat cu cineva din exterior. Deci, din punct de vedere al posibilităţii de a scăpa subiectele în spaţiul public, din toate verificările pe care noi le-am făcut acest lucru nu este posibil”, a afirmat Ligia Deca.

Ulterior, ea a precizat că nu a fost afectată integritatea Evaluării Naţionale sau a examenului de Bacalaureat pentru că în fiecare caz în care subiectele au ieşit în spaţiul public, în timpul examenului, niciodată înainte ca elevii să intre în săli, subiectele nu au fost publice.

„În fiecare astfel de caz am făcut investigaţii prin intermediul inspectoratelor. În unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri, am înţeles că Parchetul s-a sesizat în astfel de cazuri. Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează, din păcate, afectând integritatea Examenelor Naţionale. Înţeleg că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture. Este vorba despre căşti microscopice, care sunt la nivelul urechii şi sunt foarte greu de detectat de către Comisii”, a spus ministrul Educației.

A fost identificată persoana care a făcut publice subiectele la BAC 2023

Secretarul de stat Florian Lixandru a anunțat marți, 4 iulie, că Ministerul Educației a identificat persoana care a fotografiat şi publicat subiectele de la examenul de Bacalaureat.

În timpul audierilor din Parlament, acesta a precizat că subiectele au fost dezvăluite de un membru al unei comisii de supraveghere, dintr-un centru de examen.

„Am identificat situaţia. O persoană dintr-o comisie a transmis o poză cu subiectele. Persoana respectivă este anchetată și va suporta consecinţele potrivit legii. Dacă este cazul, mergem până la cercetarea penală”, a afirmat Florian Lixandru.

Secretarul de stat nu a oferit mai multe detalii legate de acest aspect, dar a precizat că se fac în continuare cercetări în ceea ce privește anchetele din Ministerul Educației legate de căutările online cu subiectele la proba de Limba şi literatura română, pentru a se stabili cum a fost posibil acest lucru.

Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...