Autobuz între Berceni și Pipera, din 15 martie. Alte două trasee STB vor fi modificate și va fi înființată o nouă linie

Autobuz între Berceni și Pipera, din 15 martie. Alte două trasee STB vor fi modificate și va fi înființată o nouă linie
Autobuze STB în garajul Obregia din sectorul 4 (FOTO: Facebook - caracter ilustrativ)
Publicat: 13/03/2021, 11:59
Actualizat: 14/03/2021, 19:39

Pentru optimizarea rețelei de transport public, în corelare cu cerințele actuale de mobilitate, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis prelungirea a două trasee de autobuz, începând de luni, 15 martie.

Astfel, linia de autobuz 243 va circula pe un traseu extins între terminalele „Bd. Alexandru Obregia” şi „CFR Constanța”, pe următorul traseu:

  • Str. Turnu Măgurele, Str. Ion Iriceanu, Şos. Vitan Bârzeşti, Str. Iuliu Hațeganu, Pod Râul Dâmboviţa, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Chişinău, Str. Doamna Ghica, Str. Heliade între Vii, Str. Dumitru Slugeru, Str. Paharnicul Turturea, Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Str. Ziduri Moşi, Şos. Colentina, Str. Doamna Ghica, Str. Petricani, Str. Dimitrie Pompeiu, Str. Gara Herăstrău, Şos. Pipera, cu întoarcere pe Şos. Pipera, Str. Barbu Văcărescu, Str. Fabrica de Glucoză, Str. Gara Herăstrău, Str. Dimitrie Pompeiu, Str. Petricani, Str. Doamna Ghica, Bd. Chişinău, Bd. Nicolae Grigorescu, Pod Râul Dâmboviţa, Str. Iuliu Hațeganu, Şos. Vitan Bârzeşti, Str. Ion Iriceanu, Str. Turnu Măgurele.
  • Pe traseul modificat, autobuzele liniei 243 vor efectua opriri în stații pe Str. Turnu Măgurele, Str. Ion Iriceanu, Şos. Vitan Bârzeşti, comun cu cele ale liniei 102, precum şi în stația “INML”, amplasată înainte de intersecția cu Str. Iuliu Hațeganu, pe Str. Iuliu Hațeganu, în ambele sensuri, în stațiile nou înființate ”Iuliu Hațeganu”, “Intrarea Serelor”, ”Splaiul Unirii”, pe Bd. Nicolae Grigorescu, în ambele sensuri, în stațiile nou înființate “Pasajul Nicolae Grigorescu”, “Malva”, “Prevederii”, “Piața Titan” (sens Bd. Alexandru Obregia), precum şi comun cu cele ale liniilor 102 și 335.

Linia de autobuz 343 va circula pe un traseu extins între terminalul „Piața Dorobanți” şi noul terminal “Fundeni”, pe următorul traseu:

  • Str. Aviator Radu Beller, Bd. Mircea Eliade, Calea Floreasca, Str. Fabrica de Glucoză, Str. Petricani, Str. Doamna Ghica, Şos. Colentina, Şos. Fundeni, bretea pasaj Fundeni, Str. Iza, Str. Drumul Gării, Str. Piersicului, cu întoarcere pe Str. Piersicului, Str. Drumul Gării, Str. Iza, bretea pasaj Fundeni, Şos. Fundeni, Şos. Colentina, Str. Doamna Ghica, Str. Petricani, Str. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Bd. Mircea Eliade, Str. Aviator Radu Beller.
  • Pe traseul modificat autobuzele liniei 343 vor efectua opriri, în ambele sensuri, pe Str. Piersicului în stațiile nou înființate: ”Fundeni”, “Piersicului”, iar pe Str. Drumul Gării în stațiile: “Părului”, “Cireşului”, “Livada”.

De asemenea, de la aceeași dată, liniile de troleibuz 69 şi 90 vor funcționa pe traseele actuale între “Valea Argeşului” şi intersecția Şos. Cotroceni/ Bd. Dr. Marinescu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Dr. Marinescu, Bd. Eroii Sanitari, Piaţa Operei, Bd. Mihail Kogălniceanu, apoi pe traseele actuale. Pe traseul modificat, troleibuzele liniilor 69 şi 90 vor efectua opriri în stațiile liniilor 61 și 91.

O nouă linie de autobuz pentru Cartierul Greenfield

Linia de autobuz va avea indicativul 203 și va funcționa între terminalele “Greenfield“ și “Piața Presei“, pe următorul traseu: Aleea Teişani, bretea Pasaj Otopeni, DN1, cu întoarcere pe bretelele Pasajului Otopeni, DN1, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Bd. Mărăşti, terminal „Piața Presei”, cu întoarcere pe Bd. Mărăşti, Şos. Bucureşti-Ploieşti, bretea Pasaj Otopeni, Aleea Teişani.

Titlurile de călătorie pot fi achiziționate de la centrele de vânzare situate în Piața Presei și în zona Aeroportului Băneasa, precum și prin intermediul platformelor electronice de plată (SMS și BPay).

Programul de circulație și stațiile de pe traseul liniei 203 vor putea fi accesate la acest link: http://stbsa.ro/ora_statii.

Schimbare foarte importantă la plata biletelor STB, anunțată de Nicușor Dan! Se introduce biletul orar!

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat o schimbare importantă: dacă plătești prin SMS biletul la STB, călătoria este valabilă o oră și pe mai multe linii!

Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON”, a anunat luni Nicușor Dan.

Transportul cu mijloacele de transport în comun ar putea fi gratuit în fiecare vineri. Anunțul făcut de ministrul Mediului

Pentru diminuarea poluării, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că transportul cu mijloacele de transport în comun ar putea fi gratuit în fiecare vineri.

Valorile înalte de poluare înregistrate în ultimele zile în Capitală, dar și în alte orașe ale țării, l-au îngrijorat pe Tanczos Barna.

Acesta vine cu o soluție pentru diminuarea acestui fenomen. Mai exact, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor va începe un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în comun, în fiecare zi de vineri.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase