Autoritățile britanice: Rusia plănuiește să organizeze un „referendum” în Hersov, pentru legitimarea zonei ca republică separatistă

Autoritățile britanice: Rusia plănuiește să organizeze un „referendum” în Hersov, pentru legitimarea zonei ca republică separatistă
Autoritățile britanice: Rusia plănuiește să organizeze un „referendum” în Hersov, pentru legitimarea zonei ca republică separatistă / Foto: Pixabay.com
Publicat: 15/03/2022, 12:07

Rusia ar putea încerca să organizeze un „referendum” în Herson pentru a legitima noua republică.

Rusia a recunoscut deja regiunile controlate de separatiști Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, ca republici separatiste, dar Occidentul a refuzat să se conformeze, transmite alephnews.ro.

Serviciile secrete britanice anunță că mai multe proteste au avut loc în Herson, Melitopol și Berdyansk, ocupate de Rusia.

Rusia vrea să organizeze un „referendum” în Herson, după cum a declarat ministrul britanic al Apărării. Astfel, zona ar putea fi legitimată ca republică separatistă.

„Referendum” în Herson, după răpirea a doi primari

Potrivit Sky News, mai multe demonstrații au avut loc în ultimele zile în orașele ocupate de ruși.

În timpul revoltelor, soldații ruși au tras focuri de avertisment pentru a dispersa mulțimile.

Vladimir Putin ar putea legitima Herson drept un stat separatist, în urma „referendumului”.

Recent, Rusia a instalat un primar-marionetă în Melitopol, în urma răpirii predecesorului său ucrainean. Primarul din Dniprorudne ar fi fost, de asemenea, răpit de trupele ruse de ocupație.

Soldații ruși suferă de foame pe front. Rusia a cerut rații militare de la China

Rusia a cerut asistență militară și financiară de la China, în contextul războiului din Ucraina. Vladimir Putin are nevoie inclusiv de hrană pentru soldații săi, semnalând problemele logistice de pe front.

Rusia a cerut arme de la China, precum și rații militare de hrană, cunoscută în SUA drept MRE (meal, ready-to-eat”), pe măsură ce Moscova asediază Ucraina de trei săptămâni, fără semne că ar da înapoi, scrie The Independent.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase