Autostrada Sibiu-Pitești. CNAIR anunță când vom putea circula pe primii kilometri

Autostrada Sibiu-Pitești. CNAIR anunță când vom putea circula pe primii kilometri
Autostrada Sibiu-Pitești. CNAIR anunță când vom putea circula pe primii kilometri / Sursa FOTO: Pro Infrastructura
Publicat: 23/09/2022, 11:38

Autostrada Sibiu-Pitești este departe de a fi gata, dar CNAIR se grăbește să anunțe că sunt gata primii kilometri. Și asta nu-i tot: chiar din acest an, 2022, vom putea merge pe cea mai așteptată autostradă din România!

E drept, nu-s mulți, vreo 14, dar tot e ceva decât deloc, se laudă CNAIR.

Secțiunea Sibiu-Boița, ca și finalizată!

Așadar, primii 14 kilometri din Autostrada Sibiu-Piteşti, adică secțiunea Sibiu-Boița, ar putea fi deschişi circulaţiei chiar în acest an. Anunțul a fost făcut de însuși directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Referitor la Autostrada Moldova, aici veștile nu-s la fel de bune. Primii kilometri mai au de așteptat până să fie deschiși circulației, iar estimarea este undeva pentru anul 2024, zice șeful CNAIR.

În altă ordine de idei, Cristian Pistol vorbește despre un record în ceea ce priveşte contractarea proiectelor în ultimele 12 luni. El arată că valoarea contractelor semnate în acest an se ridică la suma de 16,7 miliarde lei! În tot anul 2021, s-au semnat contracte de lucrări în valoare de doar 4 miliarde lei. Dar și bugetul alocat CNAIR în anul în curs e printre cele mai mari din ultimul deceniu, iar o componentă importantă o reprezintă și întreţinerea infrastructurii rutiere existente.