Av. Daniel FENECHIU motivează de ce „BARONUL cu Lamborghini”poate candida: În 2016, i-am retras din competiție….

Publicat: 18/04/2024, 11:53

„Baronul cu Lamborghini”, așa cum mai este cunoscut fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, spune că are dreptul să candideze la o funcție publică, potrivit Statului partidului, cât și Constituției României. Acesta este acuzat de luare de mită și este cercetat penal. Liderul senatorilor liberali, av. Daniel Fenechiu a explicat pentru GÂNDUL unde anume este stipulat acest aspect în Statutul PNL și care este situația lui Iulian Dumitrescu, în acest moment.

Fostul președinte al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și-a dat demisia din toate funcțiile din PNL, însă nu renunță la candidatura pentru funcția de președinte al consiliului județean. Acesta spune că are acest drept, potrivit Constituției României și Statutului PNL. referitor la acest aspect, liberalul Daniel Fenechiu, a explicat această decizie.

Statutul precizează, curicular, texte din Constituția  României: un om, până în momentul în care este condamnat, este prezumat a fi nevinovat. Asta este prevederea constituțională, își găsește sțare în statutul Partidului Național Liberal. De-a lungul timpului, mai ales în 2016, Partidul Național Liberal a luat niște decizii legate de faptul că persoanele trimise în judecată da, să fie suspendate până la momentul unei hotărâri. Deci era vorba de persoanele trimise în judecată.

Această hotărâre a fost aplicată diferit de diverse conduceri ale partidului. Dacă vă amintiți că, în 2016, i-am retras din competiție pe Ludovic Orban care trebuia să candideze la Primăria Capitalei, pe Vasile Blaga care era co-președintele Alianței la momentul respectiv, pe Dan Motreanu care era un lider important al PNL, pe George Scutaru și toți patru au fost găsiți nevinovați în instanță. Urmare a acestei împrejurări, am nuanțat și noi regula, mergând strict pe textul statutar și constituțional. Deci de la momentul trimiterii în judecată noi suspendăm funcția. Ăsta nu înseamnă că un lider din PNL,  în momentul în care are probleme cu legea, nu poate să ia niște decizii personale. Domnul Dumitrescu și-a dat demisia a din toate funcțiile politice, din puncte de prim-vicepreședinte al PNL din funcția de președinte. Le final deci, la momentul ăsta suntem într-o situație în care, în raport de poziția organizației, Biroul Politic Național trebuie să decidă cum va proceda.

Iulian Dumitrescu spune că poate aduce probe în apărarea lui

Avocatul Daniel Fenechiu spune că Iulian Dumitrescu și-a dat demisia din toate funcțiile din partid și că va aduce probe care să-l disculpe. PNL trenează luarea unei decizii de excludere a acestuia din partid din cauza faptului că, în 2016, mai mulți lideri liberali au fost acuzați de diverse infracțiuni, în campania electorală, care s-au dovedit ulterior nefondate.

Nu pot să mă ante-pronunț pentru că, pe de o parte, nu știu foarte bine situația domnului Dumitrescu, știu că face obiectul unei acuzații de luare de mită. Nu am văzut dosarul, nu am văzut dovezi. Domnul Dumitrescu a spus că este nevinovat și pe parcursul cercetărilor pe care le va face Parchetul va aduce probe în sensul că, acuzațiile Parchetului sunt netemeinice și nelegale, motiv pentru care sunt într-o situație în care ar fi cam… ar fi cam pompieristic să mă pronunț. Din perspectiva imagistică, nu am niciun dubiu că cei care în momentul de față sunt la vârful conducerii PNL, mă refer aici președinte, secretarul general, prim- vicepreședinții, vor lua cea mai corectă decizie în interesul Partidului Național Liberal, ținând cont atât de imaginea partidului, cât și de interesul electoral al Partidului Național Liberal(..) El și-a dat demisia din toate funcțiile și cred că s-a suspendat din calitatea de membru. Asta nu înseamnă că noi nu putem să îl validăm pe domnia sa. Deci este o decizie pe care o să ia Partidul Național. Iulian Dumitrescu a fost este unul din liderii importanți ai Partidul Național Lienal, este sus, s-a suspendat la din propria inițiativă, la acest moment. Este un om puternic, este un lider recunoscut, are o imagine destul de bună în interiorul partidului. Sunt convins că la nivelul conducerii partidului, în raport de informațiile care vin din teritoriu, în raport de punctele de vedere, de ce spun oamenii de PR, de ce spun sondajele, se va la o decizie.

Citește și:

,,Baronul cu Lamborghini” spune că poate CANDIDA, conform Constituției și statutului PNL: ,,Este o decizie personală, pe care trebuie să o iau”

Baronul Lamborghini sfidează conducerea PNL. Iulian Dumitrescu semnează și validează CANDIDAȚI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Gripa aviară s-ar putea răspândi la vacile din toată lumea, avertizează OMS