Avertismentul dur al unui cunoscut economist: „Vine o criză fără precedent. Românii vor muri de foame și de frig”

Avertismentul dur al unui cunoscut economist: „Vine o criză fără precedent. Românii vor muri de foame și de frig”
Avertismentul dur al unui cunoscut economist român: „Vine o criză fără precedent. Românii vor muri de foame și de frig” / Foto ilustrativ: Pexels.com
Publicat: 20/10/2021, 11:15
Actualizat: 20/10/2021, 11:28

Românii suferă nu doar din cauza numărului uriaș de infectări cu COVID-19, ci mai ales din cauza scumpirilor de zi cu zi, de la carburanți și energie, la asigurări și alimente, avertizează economistul Mircea Coșea.

„Deficitele noastre sunt enorme, ne împrumutăm, importăm mult”, a declarat profesorul de economie Mircea Coşea, citat de Aleph News.

„Vezi ce se întâmplă în magazine”

„Noi trăim în lumea asta. Vezi ce se întâmplă cu preţurile din magazine, vezi ce se întâmplă cu asigurarea, cu benzina, cu toate lucrurile acestea şi cred mai mult decât mi-am închipuit că până la sfârşitul anului vom avea o inflaţie de şapte, şapte şi ceva la sută”, a declarat analistul.

Coșea: „Vor muri oameni de foame și de frig”

Chiar BNR a tras semnalul de alarmă cu privire la inflația devastatoare.

„(…) lumea suferă în halul în care suferă, sunt atâţia morţi, vor muri oameni şi din cauza frigului şi a lipsei de alimente. Suntem într-o situaţie extrem de critică. Nu vreau să fiu pesimist, nu vreau să sperii pe nimeni. Am o experienţă lungă, am o anumită vârstă care-mi permite să spun că această situaţie noi nu am trăit-o în ultimii 30 şi ceva de ani. Intrăm într-o criză care ne va afecta pe toţi. Şi ne va afecta la supravieţuire, nu la economii sau la cine ştie ce investiţii imobiliare. Şi domnul prim-ministru demis vorbeşte despre aşa ceva. (…) Deficitele noastre sunt enorme. Se împrumută foarte mult, importăm foarte mult, nu prelucrăm materia primă, nu suntem în stare să menţinem binele în ţară”, a spus Coşea, pentru Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase