Infecția COVID nu se tratează cu antibiotice. Avertismentul unui medic pentru români

Infecția COVID nu se tratează cu antibiotice. Avertismentul unui medic pentru români
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 20/01/2022, 00:00
Actualizat: 20/01/2022, 07:44

Medicul sibian Egri Eduard avertizează că infecția COVID și virozele, chiar dacă au forme mai severe, nu se tratează cu antibiotice. Utilizarea antibioticelor în plin sezon de viroze și COVID reprezintă un pericol pentru pacienți.

De asemenea, antibioticele nu se folosesc la tratamentul virozelelor intestinale, al febrei, al durerilor în gât și al secrețiilor nazale, spune medicul Egri Eduard

„Nu se administrează antibiotice la indicația rudelor, vecinilor, forumurilor etc. Sumetrolimul, Epitrimul sau Biseptolul sunt antibiotice. Nu există antibiotice „tari” sau „slabe”, diferă doar spectru de acțiune”, mai arată Egri Eduard, citat de Mediafax.

Din cauza utilizării frecvente a medicamentelor, microbii rezistă din ce în ce mai mult la tratamentele cu antibiotice, în special în România.

Concluzia medicului este că atunci când sunt administrate corect, antibioticele salvează vieți, iar când sunt utilizate gresit viețile unei întregi generații vor fi puse în mare pericol de către microbi care au devenit extrem de rezistenți.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase