Avocatul Radu Dinulescu: „Știați că Nicușor Dan a vrut să pună Piața Matache pe mijlocul bulevardului Buzești? Este o atitudine urbanistică interesantă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Publicat: 29/11/2022, 12:14

Avocatul Radu Andrei Dinulescu a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul al București”, că în 2015, pe când era activist, Nicușor Dan a dat primarul general de atunci în judecată și ar fi cerut ca Piața Matache să fie amplasată pe locul ei inițial, acolo unde între timp s-a modernizat bulevardul Buzești. „Este o atitudine urbanistică interesantă”, a declarat, ironic, Radu Dinulescu.

„În 2015, Nicușor Dan strângea semnături pentru demiterea primarului de atunci Sorin Oprescu, prin Asociația Salvați Bucureștiul, și enunța 15 motive pentru care trebuia să plece Sorin Oprescu”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiume poate fi vizionată AICI:


Potrivit avocatului Radu Dinulescu, Nicușor Dan vorbea atunci despre problema traficului, care, în prezent, este și mai gravă. Un alt motiv de care se lega atunci Nicușor Dan era cel referitor la poluarea din oraș, asta în condițiile în care în prezent se iau foarte puține măsuri pentru limitarea gradului de poluare.

„Știți că omul acesta (Nicușor Dan – n.r.) a vrut să pună, după retrasarea bulevardului Buzești, pe care mergem cu toții pe două bezi, a vrut să pună Piața Matache pe vechiul amplasament, adică pe jumătatea bulevardului?! A dat în judecată primarul general de atunci, să i se întâmple lucrul acesta. Instanța nu i-a dat dreptate, a făcut recurs. Știți când a retras recursul? Când a ajuns primar general.

De ce nu continuă? De ce nu pune Piața Matache în mijlocul bulevardului Buzești, așa încât noi când venim cu mașina să începem să ocolim printre case?! N-ar fi rău, este o atitudine urbanistică interesantă, cel puțin. Păcat că o gândește doar el, nu am auzit un arhitect să creeze așa ceva”, a mai declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Cum a refuzat Nicușor Dan să semneze un aviz pentru o secție nouă la Spitalul Municipal

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a mai explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, cum a refuzat primarul general Nicușor Dan să semneze un aviz pentru o nouă construcție pentru Spitalul Municipal din București.

„A făcut Nicușor Dan ceva pentru Spitalul Municipal, pentru noua secție a Spitalului Municipal? Vorbim de o construcție de o sută și ceva de milioane de euro, pentru care Spitalul Municipal avea banii.

Directorul spitalului, și toți profesorii, care pentru noi înseamnă aer, pentru noi toți, acolo vin din toată țara (pacienți – n.r.), au solicitat timp de opt luni, săptămânal, să semneze un certificat de urbanism care reprezenta punctul de plecare penru realizarea proiectului. A spus că nu, pentru că acolo este un spațiu verde. Evident că acolo era un spațiu verde desenat greșit”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Trafic restricționat în Capitală, în weekend, de Florii: Ce a transmis Arhiepiscopia Bucureștilor
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine