Ba cald, ba frig! Așa va fi vremea în următoarele două săptămâni!

Ba cald, ba frig! Așa va fi vremea în următoarele două săptămâni!
Foto: Shutterstock
Publicat: 15/02/2021, 10:16

Vremea în România pentru următoarele două săptămâni (15 – 28 februarie) va fi marcată de ample variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, transmit meteorologii!  La început, valorile termice vor fi în creştere (medii maxime de 6 grade), însă, după data de 24 februarie, temperaturile scad din nou!

 Vremea la nivelul întregii țări va arăta astfel:

În Banat, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17 – 21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime în medie de 7 – 9 grade şi minime în medie de la -2 la 0 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de mediile climatologice ale sfârşitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta. În acest sens, media temperaturilor maxime se va situa între 9 şi 12 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -2 şi 1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie şi în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

În Crişana, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17 – 21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 6 – 8 grade şi minime, în medie, de până la -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de mediile climatologice ale sfârşitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta. Media temperaturilor maxime se va situa între 8 şi 11 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -3 şi 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie şi în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Cum va fi vremea în Transilvania

În zona Transilvaniei, în intervalul 15 – 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Între 18 şi 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 şi 6 grade, iar cea a minimelor între -4 şi -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al sfârşitului de februarie pentru această regiune, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta. Astfel, media temperaturilor maxime se va situa între 5 şi 8 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -6 şi -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

În Maramureş, în intervalul 15 – 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 şi -8 grade. Între 18 şi 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 şi 6 grade, iar cea a minimelor, între -5 şi -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al sfârşitului de februarie pentru această regiune, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta. În aceste condiţii, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 8 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -4 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Cum va fi vremea în Moldova

În regiunea Moldovei, prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, cu variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel încât maximele vor fi cuprinse în medie între -2 şi 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 şi -4 grade, cu cele mai scăzute valori în nopţile de 16, 17, 19 şi 20 februarie, când local va fi ger. Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creştere, medii ale maximelor de 6 – 8 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va oscila între -6 şi -4 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii slabe în cea mai mare parte a intervalului.

În Dobrogea, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în mare parte din prima săptămână, când vor fi oscilaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel că maximele vor fi cuprinse în medie între -4 şi 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopţile de 16 şi 17 februarie. Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creştere, medii ale maximelor de 6 – 8 grade şi ale minimelor între 0 şi 2 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, iar media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de -2 grade. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe în cea mai mare parte a intervalului.

În Muntenia, prima săptămână va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta. Astfel, vom trece de la o vreme rece la una normală termic şi invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 0 şi 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 şi -4 grade, cu cele mai scăzute valori în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger. Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creştere, medii ale maximelor de până la 10 – 12 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel încât media valorilor diurne se va situa în jurul a 8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe în cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar şi doar pe arii restrânse.

În Oltenia, perioada 15 – 21 februarie va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normală termic şi invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 2 şi 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopţile de 16 şi 17 februarie. Cea de-a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii, medii ale maximelor de până la 12 – 14 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va răci uşor, iar media valorilor diurne va tinde spre 8 – 10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe, cu caracter temporar şi doar pe arii restrânse, în special în perioada 17 – 21 şi 24 – 28 februarie.

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10 până la -8 grade şi cu nopţi geroase, valori nocturne medii cuprinse între -16 şi -14 grade. Ulterior, până la sfârşitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel că media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade. Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2 – 4 grade şi minime în medie de la -4 la -2 grade, dar din 25 februarie se va răci uşor, iar media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a valorilor nocturne va tinde către -6 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală