Jocul periculos de pe TikTok, care a ucis un băiat de 12 ani, a mai făcut o victimă. Provocarea din „Blackout Challenge” a fost fatală pentru un minor de 14 ani

Jocul periculos de pe TikTok, care a ucis un băiat de 12 ani, a mai făcut o victimă. Provocarea din „Blackout Challenge” a fost fatală pentru un minor de 14 ani
Leon Brown a murit, la doar 14 ani, din cauza unui joc online periculos de pe TikTok (FOTO - Mirror.co.uk)
Publicat: 01/09/2022, 19:41
Actualizat: 01/09/2022, 19:43

Un adolescent de 14 ani, din Scoția, a fost găsit mort în cameră, în urmă cu o săptămână, de către mama sa. Femeia (Lauryn Keating) a declarat că fiul său (Leon Brown) a încercat „provocarea” propusă în jocul online „Blackout Challenge”, de pe TikTok.

„Unul dintre prietenii lui Leon mi-a spus că a făcut provocarea pe Facetime, cu ei, după ce a văzut-o pe TikTok. El și prietenii lui probabil au crezut că este o glumă. Prietenii, care l-au văzut pe Facetime, au crezut că se va trezi. Dar Leon nu s-a întors…”, a povesitit mama băiatului.

Jocul îi încurajează pe copii să îşi țină respiraţia până când leşină, pentru a experimenta senzaţii tari. Însă, dus la extrem, acest gest poate cauza niveluri scăzute de oxigen în creier, care pot duce la convulsii, răni grave sau deces, relatează Mirror.co.uk.

Caz tras la indigo

Femeia a precizat că auzise de acest joc, anul acesta, după decesul unui alt copil, Archie Battersbee, pe 6 august, în urma aceleiași provocări.

În vârstă de 12 ani, el a fost găsit inconștient în camera sa de către mamă, în Essex (Anglia), în luna aprilie.

Archie Battersbee a murit, la doar 12 ani, din cauza aceluiași joc / FOTO – Profimedia

Copilul suferise o leziune cerebrală „catastrofală” și a supraviețuit doar cu ajutorul aparatelor.

A fost deconectat de medici, însă, după ce familia sa a pierdut o lungă luptă juridică prin care se cerea continuarea tratamentului care îl ținea în viață.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase