Bărbat de 37 de ani din Ialomița, arestat după ce ar fi violat-o pe fiica minoră a concubinei sale, timp de mai mulți ani

Bărbat de 37 de ani din Ialomița, arestat după ce ar fi violat-o pe fiica minoră a concubinei sale, timp de mai mulți ani
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 28/11/2022, 18:12
Actualizat: 28/11/2022, 18:17

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Ialomița, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce și-ar fi agresat sexual și violat fiica minoră timp de mai mulți ani, începând din 2016.

Sâmbătă, 26 noiembrie, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în executare un mandat de percheziție, în Județul Ialomița, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și viol. Suspectul a fost depistat și condus la audieri.

La data de 27 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 26 Poliție au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că, în cursul anului 2016, fiica sa, minoră, ar fi fost atinsă în zonele intime, de către tatăl ei.

Polițiștii au verificat activitatea infracțională a bărbatului, iar în baza probatoriului administrat, în sarcina acestuia a fost reținut faptul în anul 2016 și în perioada 2019-2020 acesta și-ar fi agresat sexual și violat fiica minoră, iar în perioada 2020-2021 ar fi agresat sexual o minoră, fiica concubinei acestuia.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de agresiune sexuală și două infracțiuni de viol.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se arată într-un comunicat al polițiștilor.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase