Bărbat din Ilfov, acuzat că a falsificat mai multe documente. Chiar și când a fost oprit în trafic de polițiști, a prezentat un permis auto contrafăcut

Bărbat din Ilfov, acuzat că a falsificat mai multe documente. Chiar și când a fost oprit în trafic de polițiști, a prezentat un permis auto contrafăcut
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 10/01/2022, 22:25
Actualizat: 10/01/2022, 22:27

Polițiștii Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Ilfov au informat că au reținut pentru 24 de ore, în data de 9 ianuarie, un bărbat cercetat pentru falsificarea mai multor documente.

Potrivit sursei citate, suspectul a fost reținut „în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale)”.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2021, bărbatul reținut, în vârstă de 42 de ani, ar fi falsificat, mai multe documente, respectiv 7 permise de conducere, aparent eliberate de autoritațile din Spania, Italia, Irlanda și România, 2 caziere judiciare, o adeverință de angajator, o diplomă de bacalaureat, o poliță de asigurare RCA, un certificat de calificare profesională, precum și o carte de identitate, aparent emisă de autoritățile din Canada, toate  acestea  fiind emise pe numele mai multor persoane.

Astfel, în perioada 24 iunie 2018-22 martie 2021, 2 bărbați, tată și fiu, au fost opriți în trafic, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule și, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliție, permise de conducere false, aparent emise de autoritățile din Spania, Italia și Irlanda.

Procurarea permiselor de conducere respective ar fi fost intermediată contra cost, de către alți 3 bărbați, iar în scopul falsificării documentelor, unul dintre aceștia, în vârstă de 47 de ani, ar fi procedat la identificarea potențialilor beneficiari, a colectării sumelor de bani de la aceștia, obținerea datelor de identitate și a fotografiilor cu fizionomia beneficiarilor și punerea acestora la dispoziția presupusului falsificator.

Totodată, bărbatul, de 47 de ani ar fi facilitat și înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, context în care ar fi produs și utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de vânzare, polițe RCA și vize ale organelor fiscale, pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari, diferite sume de bani.

Facem precizarea că, în cursul cercetărilor, organele de urmărire penală au dispus reținerea pentru 24 de ore și a celor 5 bărbați, bănuiți de comiterea faptelor cercetate, față de aceștia, fiind dispuse  ulterior  de către procuror sau instanță, alte măsuri preventive.

De asemenea, în zilele de 5 și 8 ianuarie, polițiștii Biroului Accidente au reținut 2 bărbați, în 2 dosare de urmărire penală, conexe, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declarații, complicitate la fals sub semnătură privată și mărturie mincinoasă.

Bărbatul reținut la data de 9 ianuarie a fost prezentat în cursul zilei de luni, 10 ianuarie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus față acesta,  măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el...
Atleta cu o malformație RARĂ care face furori pe platformele pentru adulți! I-a înnebunit pe...
Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în...
Calendar ortodox pentru ziua de 24 mai 2024: De ce este slăvit Sfântul pomenit în...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Interzis pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin! Legea este categorică
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Un alpinist român a fost găsit mort pe Everest
×