Bărbat din Ilfov, acuzat că a falsificat mai multe documente. Chiar și când a fost oprit în trafic de polițiști, a prezentat un permis auto contrafăcut

Bărbat din Ilfov, acuzat că a falsificat mai multe documente. Chiar și când a fost oprit în trafic de polițiști, a prezentat un permis auto contrafăcut
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 10/01/2022, 22:25
Actualizat: 10/01/2022, 22:27

Polițiștii Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Ilfov au informat că au reținut pentru 24 de ore, în data de 9 ianuarie, un bărbat cercetat pentru falsificarea mai multor documente.

Potrivit sursei citate, suspectul a fost reținut „în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale)”.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2021, bărbatul reținut, în vârstă de 42 de ani, ar fi falsificat, mai multe documente, respectiv 7 permise de conducere, aparent eliberate de autoritațile din Spania, Italia, Irlanda și România, 2 caziere judiciare, o adeverință de angajator, o diplomă de bacalaureat, o poliță de asigurare RCA, un certificat de calificare profesională, precum și o carte de identitate, aparent emisă de autoritățile din Canada, toate  acestea  fiind emise pe numele mai multor persoane.

Astfel, în perioada 24 iunie 2018-22 martie 2021, 2 bărbați, tată și fiu, au fost opriți în trafic, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule și, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliție, permise de conducere false, aparent emise de autoritățile din Spania, Italia și Irlanda.

Procurarea permiselor de conducere respective ar fi fost intermediată contra cost, de către alți 3 bărbați, iar în scopul falsificării documentelor, unul dintre aceștia, în vârstă de 47 de ani, ar fi procedat la identificarea potențialilor beneficiari, a colectării sumelor de bani de la aceștia, obținerea datelor de identitate și a fotografiilor cu fizionomia beneficiarilor și punerea acestora la dispoziția presupusului falsificator.

Totodată, bărbatul, de 47 de ani ar fi facilitat și înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, context în care ar fi produs și utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de vânzare, polițe RCA și vize ale organelor fiscale, pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari, diferite sume de bani.

Facem precizarea că, în cursul cercetărilor, organele de urmărire penală au dispus reținerea pentru 24 de ore și a celor 5 bărbați, bănuiți de comiterea faptelor cercetate, față de aceștia, fiind dispuse  ulterior  de către procuror sau instanță, alte măsuri preventive.

De asemenea, în zilele de 5 și 8 ianuarie, polițiștii Biroului Accidente au reținut 2 bărbați, în 2 dosare de urmărire penală, conexe, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declarații, complicitate la fals sub semnătură privată și mărturie mincinoasă.

Bărbatul reținut la data de 9 ianuarie a fost prezentat în cursul zilei de luni, 10 ianuarie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus față acesta,  măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase