Şase bărbaţi, REȚINUȚI în cazul angajatului de la Penitenciarul Craiova bătut cu bestialitate într-un club de manele/ Totul a pornit de la o dedicație

Publicat: 19/09/2023, 09:55
Actualizat: 19/09/2023, 13:44

Şase bărbaţi au fost reţinuţi, luni seara, de poliţişti, pentru 24 de ore, în urma scandalului care a avut loc, sâmbătă dimineaţa, într-un bar din Craiova, în care a fost implicat şi un agent de penitenciar.

UPDATE 2. Încă doi bărbați implicați în scandalul în care un agent de penitenciar a fost bătut, reținuți

Încă doi bărbați implicați în scandalul în care un agent de penitenciar a fost bătut au fost reținuți marți de polițiștii Dolj.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au dispus marți reținerea a doi bărbați, de 30 și 33 de ani, bănuiți că ar fi fost implicați în evenimentul produs sâmbătă dimineața în municipiul Craiova.

Aceștia au fost reținuți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, în cazul bărbatului de 30 de ani fiind reținută și infracțiunea de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

UPDATE 1. IGPR: „În acest eveniment, nu au fost implicați angajați ai IPJ Dolj”

„Referitor la scandalul produs în dimineața de 16 septembrie, într-un club din Craiova, au fost identificați 8 bărbați implicați în conflict.

Astfel, în seara de 18 septembrie, au fost emise 6 ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, urmând a fi propusă arestarea preventivă a acestora.

De asemenea, în acest moment, sunt audiați alți doi bărbați, urmând a fi propuse măsuri în consecință.

În acest eveniment, nu au fost implicați angajați ai IPJ Dolj, însă, în local, se aflau doi polițiști, care au fost audiați în calitate de martori și care au furnizat informații cu valoare operativă ce au dus la identificarea autorilor”, conform unui comunicat al Poliției Române.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Conform IPJ Dolj, în urma investigațiilor, a fost stabilită identitatea a opt bărbați implicați în altercație, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, din județul Dolj.

„În seara zilei de 18 septembrie, în urma audierilor și a probatoriului administrat, șase dintre cei opt au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, patru dintre aceștia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violente și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar doi pentru săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violente, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Totodată, se continuă cercetările și pentru depistarea celorlalți doi bărbați care se sustrag cercetărilor”, conform Poliției Dolj.

În cursul zilei de marți, față de persoanele reținute va fi propusă luarea unei măsuri preventive.

Luptător de la Penitenciarul Craiova, bătut cu bestialitate, într-un club, de fiul unui milionar, un polițist și mai mulți foști deținuți

Un luptător din cadrul trupelor de intervenție rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova a fost bătut cu bestialitate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de mai multe persoane, între care și fiul milionarului de origine iordaniană Ahmed Bacriz. Alături de băiatul afaceristului Bacriz, au mai fost implicați, în agresarea victimei, un polițist din Craiova și mai mulți foști deținuți, proaspăt eliberați din închisoare.

Polițiștii craioveni au fost anunțați, sâmbătă dimineață, că într-un club de manele din oraș a avut loc un incident violent.

După primele cercetări, polițiștii au constatat că la scandal au participat șapte bărbați, dintre care unul a fost agent de penitenciare. Bătaia, au concluzionat polițiștii ajunși la fața locului, ar fi izbucnit în urma unor divergențe pe tema dedicațiilor muzicale.

Aceiași polițiști au raportat că toate persoanele implicate au fost identificate, iar una dintre ele a fost deja dată în consemn la frontieră.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că bărbatul agresat este luptător din cadrul trupelor de intervenție rapidă de la Penitenciarul Craiova, iar majoritatea agresorilor sunt foști deținuți, autori ai unor fapte cu violență, care și-au executat cea mai mare parte a pedepselor tocmai la închisoarea la care lucrează victima.

Mai mult, în sistemul penitenciar, agenții care fac parte din trupele de intervenție rapidă, așa cum este și bărbatul atacat în club, nu au voie să poarte cagule, astfel că pot fi ușor de recunoscut.

Fiul milionarului Bacriz, însoțit de foști deținuți

Vineri seară, agentul de penitenciare a mers la club însoțit de o cunoștință. La un moment dat, la o masă vecină s-a așezat fiul unuia dintre frații Bacriz, trei afaceriști de origine iordaniană considerați unii dintre cei mai bogați antreprenori din Oltenia.

Sursele citate susțin că Bacriz junior era însoțit de mai mulți bărbați, majoritatea foști deținuți. Timp de mai multe ore, oamenii tânărului Bacriz au aruncat priviri crâncene către angajatul Penitenciarului Craiova. Mai mult, ulterior, la club ar fi început să apară alte persoane, cunoscute în mediile violente din Craiova, care au început să ocupe mesele din jurul agentului de penitenciare, pentru a-l înconjura.

Capul răutăților, un polițist din Craiova

Spre dimineață, înainte de ora închiderii, între grupul lui Bacriz și agent a existat un conflict legat de faptul că polițistul l-ar fi abordat pe lăutar, pentru o dedicație muzicală, în timp ce acesta cânta la masa iordanianului.

Evenimentele au escaladat rapid, iar angajatul Penitenciarului Craiova a fost atacat pe la spate și trântit la pământ de V.M., care ar fi agent în cadrul Secției 3 Poliție Craiova. Imediat, au sărit să termine treaba prietenii săi, foști pușcăriași.

Așa cum se vede și din imaginile înregistrate cu ajutorul camerelor de supraveghere, conflictul a degenerat într-o bătaie generală, oprită cu greu de agenții de pază, care au folosit sprayuri lacrimogene.

Sursele citate au mai menționat că, alături de fiul omului de afaceri și polițistul craiovean, la conflict ar fi participat și persoane cunoscute sub numele de Picolo, Furnică (proaspăt liberat din penitenciar) și Iulian Florin Siclitaru, fratele unei judecătoare din Craiova, condamnat la 3 ani de detenție după ce, în primăvara lui 2013, a condus drogat și a ucis doi tineri.

Polițiștii doljeni s-au autosesizat și au declanșat o anchetă. Pentru că nu a fost găsit pentru a fi audiat, Bacriz junior a fost dat în consemn la frontieră.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Cristian Rizea ar fi fost mutat, în secret, la Rahova. Deținutul ar fi păzit cu strictețe, după ce un interlop faimos i-ar fi pus gând rău

EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?