EXCLUSIV | Cristian Rizea ar fi fost mutat, în secret, la Rahova. Deținutul ar fi păzit cu strictețe, după ce un interlop faimos i-ar fi pus gând rău

EXCLUSIV | Cristian Rizea ar fi fost mutat, în secret, la Rahova. Deținutul ar fi păzit cu strictețe, după ce un interlop faimos i-ar fi pus gând rău
Cristian Rizea, protejat în închisoare
Publicat: 03/05/2023, 07:00

Fostul deputat Cristian Rizea ar fi fost transferat, în secret, de la Vaslui la Penitenciarul Rahova. Conducerea închisorii din București ar fi luat măsuri excepționale pentru siguranța acestuia, în condițiile în care ar exista informații potrivit cărora un lider interlop bucureștean, aflat în libertate, ar fi trimis vorbă unor deținuți să-l supună pe Rizea unor abuzuri umilitoare.

Cristian Rizea s-a stabilit în Republica Moldova încă din anul 2017, cu doi ani înainte să fie condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, spălare de bani şi influențarea declarațiilor.

Deși era infractor fugar, Cristian Rizea afișa o bunăstare extraordinară, iar în ultimii ani începuse să vorbească despre deschiderea unui post de televiziune, la Chișinău. Cu toate că televiziunea fostului parlamentar român nu a emis niciodată, acesta își făcuse un cont pe platforma TikTok, de unde jignea, aducea acuzații grave unor persoane publice sau amenința cu „dezvăluiri incendiare” și lăsa de înțeles că s-ar afla în posesia „unor casete” cu conținut compromițător ori a unor note informative întocmite de echipele de filaj ale serviciilor secrete.

În acest context, Cristian Rizea a început să-și facă dușmani din toate mediile sociale. De altfel, surse Gândul au afirmat că fostul politician este „most wanted” printre condamnații din mai toate centre de detenție , care vor să îl pedepsească pentru serialul plin de calomnii de pe rețelele de socializare în care au fost acuzate multe personaje influente în mediile interlope.

Extrădat în România săptămâna trecută, Cristian Rizea a fost dus de polițiștii care l-au preluat de la autoritățile basarabene la cel mai apropiat penitenciar. Drept urmare, fostul fugar a fost încarcerat inițial la Penitenciarul Vaslui, unde se presupunea că va rămâne pentru perioada de carantină, de 21 de zile.

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru Gândul, că Rizea a fost adus însă, în secret, la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat în secția destinată deținuților vulnerabili, care au nevoie de protecție.

Totuși, spun sursele citate, în cazul lui Cristian Rizea s-a hotărât să fie luate măsuri de protecție sporită, cu toate că acestea nu sunt prevăzute în regulament. În acest sens, condamnatul ar fi fost încarcerat singur în cameră și este păzit permanent, la toate activitățile zilnice.

Cine este interlopul care îl vânează pe Rizea

Toate aceste măsuri ar fi fost luate în contextul unor informații legate de faptul că un lider interlop bucureștean foarte cunoscut, aflat în libertate, dar care a executat mai bine de 20 de ani de detenție, ar fi trimis vorbă unor pușcăriași deosebit de periculoși să-l pedepsească pe Rizea atunci când va ajunge la Penitenciarul Rahova.

Interlopul ar fi cerut ca fostul politician să fie bătut sau supus unor abuzuri de natură sexuală, după ce Rizea ar fi jignit, public, un cunoscut vlogger, care îi este prieten apropiat.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Cristian Rizea mina criptomonede pe banii rușilor. Fostul deputat fugar avea legături cu separatiștii din Transnistria

VIDEO | Cum încerca să-i UMILEASCĂ pe polițiștii din Basarabia deputatul fugar Cristian Rizea. Imaginile vorbesc de la sine

EXCLUSIV | Sandu Geamănu se pregătește de nuntă, în pușcărie. Cine este viitoarea soție a temutului lider interlop bucureștean

EXCLUSIV | O româncă era să moară după ce a făcut operație de micșorare a stomacului în Turcia. „Mi-au dat morfină și mi-au spus că sunt sănătoasă”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului