Bărbatul care şi-a înjunghiat fetiţele a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă

Bărbatul care şi-a înjunghiat fetiţele a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07/11/2021, 22:22

Bărbatul în vârstă de 40 de ani din Roman care şi-a înjunghiat fetiţele a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Neamţ nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Tribunalul Neamţ a decis, duminică după amiază, arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

“Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07 noiembrie 2021 şi până la data de 06 decembrie 2021 inclusiv”, se arată în minuta instanţei.

Bărbatul a fost arestat pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi tentativă de omor. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi, sâmbătă dimineaţa, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-o locuinţă, din municipiul Roman, are loc o agresiune în familie.

“La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie şi jandarmerie, constatând faptul că un bărbat, de 40 de ani, din Roman, ar fi exercitat acte de violenţă asupra soţiei şi a doi copii, în vârstă de trei luni. Victimele au fost transportate de urgenţă la spital. Din nefericire, unul dintre copii a decedat”, a transmis IPJ Neamţ.

El şi-a înjunghiat un copil în zona inimii, iar celălalt în zona toracică. Fetiţa care a supravieţuit este internată în stare gravă la un spital din Iaşi.

Bărbatul a fost audiat, sâmbătă, timp de mai multe ore.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, Marius Emil Ianuş, a declarat, duminică, pentru News.ro, că bărbatul a povestit în timpul audierii că îşi aminteşte momentul în care şi-a agresat soţia cu cuţitul, dar apoi susţine că nu mai ştie ce s-a întâmplat.

“Ştie momentul când a agresat-o pe soţia lui cu cuţitul şi apoi după acest episod nu îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat. Recunoaşte că ar fi putut să îi agreseze pe cei doi copii, în vârstă de trei luni, nu ştie precis, dar admite că ar fi posibil. El zice că are o lipsă de memorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Bărbatul a mai povestit că era stresat din mai multe probleme, printre care şi cele legate de firma pe care o conduce. Bărbatul din Roman urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.