VIDEO| Primele imagini cu tânărul de 23 de ani în timp ce evadează din arestul IPJ Dolj. Bărbatul este de negăsit și suspect într-un caz de crimă

Publicat: 19/11/2021, 17:15
Actualizat: 19/11/2021, 18:48

Patru polițiști de la Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, care erau de serviciu în momentul în care tânărul de 23 de ani a evadat din arest, sunt anchetați de superiori și procurori. Între timp, au apărut și primele imagini cu bărbatul care a evadat și este căutat de peste 800 de polițiști și jandarmi.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Dolj a declanșat o anchetă după ce un tânăr de 23 de ani a evadat din Centrul de Reținere și Arest chiar de sub nasul polițiștilor.

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj a fost dispusă cercetarea prealabilă față de patru polițiști , totodată a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu privire la săvârșirea infracțiunii de însesnire a evadării”, transmite Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Căutat de 800 de polițiști

Andrei Sorin Cruțan și-a ucis bunica pe când era minor și după câțiva ani de pușcărie a fost eliberat condiționat, în 2019. Acum este suspect că în primăvară a omorât pentru bani o bătrână de 82 de ani. Tânărul fusese adus în arestul din Craiova ca să fie audiat în cazul de crimă ca principal suspect. Mai mult, acesta re și o condamnare la trei ani de închisoare cu executare pentru mai multe furturi.

Admite contestaţia formulată de contestatorul Cruţan Andrei Sorin, împotriva sentinţei penale nr. 353 din data de 3 aprilie 2019 a Judecătoriei Piteşti, în dosarul nr. 5034/280/2019. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: În baza art. 125 alin.4 şi 5 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a contestatorului Cruţan Andrei Sorin, din executarea măsurii educative a internării într-un centru de detenţie, aplicată prin sentinţa penală nr. 15/27.05.2014 a Judecătoriei Calafat, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 1183/02.10.2014 a Curţii de Apel Craiova”, se arată în decizia Curții de Apel Pitești din 2019.

În prezent, aproximativ 800 de efective de la toate structurile au fost mobilizate pentru a-l căuta pe individ. Au fost instituite filtre rutiere pe raza întregului judeţ. De asemenea, tânărul care a evadat a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontiera de stat a României.

Totodată, au fost organizate echipe de căutare, periere, scotocire, pe raza municipiului Craiova, oraşului Filiaşi, pe raza comunei Unirea şi comunei Motăței, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dolj, GJMb Craiova, politistilor de la transporturi, frontiera dar și Poliţiei Locale Craiova,la activitati fiind folosiți și câini de urmă”, a mai spus Sadoveanu.

Totodată, polițiștii au desfăşurat investigaţii specifice și au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere video în vederea stabilirii itinerariului de deplasare al evadatului.

Tânărul a evadat, joi seara, din Centrul de Reținere și Arest. El a fost scos la plimbare într-o zonă a IPJ și atunci ar fi reușit să fugă. El era condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea mai multor furturi, iar acum era suspect într-un dosar de omor, pentru că ar fi ucis o bătrână de 82 de ani. Pe numele individului, poliţiştii au întocmit și un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase