Bercea Mondial, eliberat condiționat în dosarul în care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui fost viceprimar din Slatina

Bercea Mondial, eliberat condiționat în dosarul în care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui fost viceprimar din Slatina
Sursa FOTO: cancan.ro
Publicat: 11/03/2022, 10:24
Actualizat: 11/03/2022, 10:26

Bercea Mondial, pe numele său real Anghel Sandu, a fost eliberat condiționat, în urma unei decizii a Tribunalului Mehedinți. Interlopul a fost condamnat definitiv acum mai puțin de doi ani, în octombrie 2020, la 13 ani şi 272 de zile de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui fost viceprimar din Slatina.

„Admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Anghel Sandu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Anghel Sandu din executarea pedepsei de un 13 ani şi 272 zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 130/2020, a Tribunalului Mehedinţi.

Dispune punerea în libertate a condamnatului Anghel Sandu de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 198/2020, emis de Tribunalul Mehedinţi, dacă nu este arestat în altă cauză.

Impune condamnatului să urmeze un curs de calificare profesională. În baza art. 101 alin. 2 lit. g din C.p. Impune condamnatului să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Măsurile de supraveghere şi obligaţia de a urma un curs de calificare profesională se vor executa de la data liberării, pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere”, a decis Tribunalul Mehedinți.

Prin sentința de eliberare din închisoare, magistrații i-au atras atenţia lui Bercea Mondial asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

Decizia este definitivă.

A încercat să omoare un fost viceprimar al Slatinei

În octombrie 2020, Sandu Anghel a fost condamnat la 13 ani şi 272 de zile de închisoare, de Curtea de Apel Craiova, după ce a încercat să îl omoare, în 2009, pe un fost viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei. În același dosar, fiul interlopului a primit o pedeapsă de 9 ani și jumătate de temniță.

Bercea Mondial a mai fost condamnat și pentru că și-a înjunghiat un nepot, în anul 2011, moment în care a fost arestat preventiv. În 2014 el a primit o pedeapsă de 8 ani și 9 luni de închisoare și a ieșit condiționat din penitenciar în 2019.

Problemele sale cu legea nu se opresc aici. El este judecat, în prezent, de Tribunalul Olt pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și Judecătoarea care a luat mită 200.000 de euro de la Bercea Mondial a fost eliberată condiționat

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kilogramele au învins-o pe Oana Sîrbu, fosta iubită a lui Robert Turcescu! Cum arată acum...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O fetiță de 1 an și jumătate a murit după o mușcătură de șarpe. Ambulanța...
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
A plătit cu 10.000 de euro mai puțin decât prețul real pe un BMW de...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
Calendar ortodox 30 mai 2023. Ce sfânt este prăznuit marți?
Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la închisoare pentru 30 de ani
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
Schimbare uriașă pentru șoferii români. Acest gest va fi interzis prin lege, se fac și...
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, BRUCE WILLIS! Va fi mereu amintit ca un mare star
Imaginea anului cu Traian Băsescu. Nici un șef de stat nu a mai făcut așa...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Cu cât se vinde pe internet apa de ploaie care a atins-o pe o cântăreață...