FOTO – VIDEO | Ceasuri de lux și pistoale, ridicate în urma perchezițiilor făcute la membrii clanului Bercea Mondialu. La verificări au participat peste 160 de polițiști, luptători și jandarmi

FOTO - VIDEO | Ceasuri de lux și pistoale, ridicate în urma perchezițiilor făcute la membrii clanului Bercea Mondialu. La verificări au participat peste 160 de polițiști, luptători și jandarmi
Foto caracter ilustrativ
Publicat: 29/01/2022, 15:44
Actualizat: 29/01/2022, 16:18

Zeci de percheziții au avut loc, sâmbătă, la membrii clanului Bercea Mondialu, în județul Olt. La fața locului au fost prezenți peste 100 de polițiști, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și peste 40 de jandarmi. În urma verificărilor au fost ridicate pistoale, ceasuri de lux și scule electrice.

Sâmbătă dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, respectiv ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Caracal, au făcut 42 de percheziții, în județul Olt, la persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală, furt și tăinuire.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, mai multe documente și bunuri de interes operativ, precum documente de evidență contabilă, două cutii cu 17 ceasuri de diferite brand-uri, patru tuburi cu aer comprimat și bile ce ar putea fi folosite pentru armă tip airsoft, 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde – tip freon și mai multe scule și unelte electrice”, a transmis Poliția Română.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost duse la audieri patru persoane, iar la sediul Poliției Municipiului Caracal au fost duse alte două persoane, fiind continuate cercetările.

Pentru infracțiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar pentru infracțiunile contra patrimoniului prejudiciul este de 35.000 de lei, menționează sursa citată.

De asemenea, acțiunea a beneficiat și de sprijinul Gărzii de Mediu Olt, instituție care a sancționat contravențional unul dintre operatorii economici vizați de percheziții, dispunând, ca măsură complementară, suspendarea activității.

Suspiciuni de furt și tăinuire

Perchezițiile s-u desfășurat sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliție, a transmis Poliția Română.

Conform anchetei, două persoane, în calitate de administratori a două societăți comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018, ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de la mai mulți furnizori, și astfel au plătit mult mai puțin statului român.

În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat și comercializat, în repetate rânduri, fier vechi, fără a deține documente de proveniență, iar în alte situații, aceștia ar fi folosit avize de însoțire a mărfii, aparținând mai multor societăți comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale.

Mai multe persoane sunt bănuite că, din martie 2021 până în prezent, ar fi săvârșit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în țară, unde ar fi fost vândute altor persoane.

De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi participat la mai multe furturi, în Caracal.

La percheziții au mers peste 100 de polițiști, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și peste 40 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase