FOTO – VIDEO | O mașină a intrat în mulțime, pe una dintre cele mai aglomerate străzi din Berlin: Un om a murit și cinci persoane sunt grav rănite / Șoferul, un bărbat de 29 de ani, de origine armeană, a fost reținut și este audiat

Publicat: 08/06/2022, 12:06
Actualizat: 08/06/2022, 15:41

O persoană a murit și alte trei sunt grav rănite, după ce o mașină a intrat într-o mulțime de oameni aflați în fața unui magazin din Berlin, Germania. Șoferul autoturismului, un tânăr de 29 de ani, a fost reținut și este audiat de autoritățile germane.

UPDATE ora 15:30 – Persoana care a murit era profesoară în Hessen

Bărbatul a intrat în mulțime și apoi a mers 200 de metri cu oamenii pe capotă, până ce a intrat în vitrina unui magazin de parfumuri.

Între victime se află și un grup de elevi și profesori din Hessen, care se aflau pe acea stradă, la momentul accidentului.

Una dintre profesoare a murit, iar între victime se află profesori și elevi, scrie presa germană.

UPDATE ora 15:00 – Suspectul, un german de origine armeană, are antecedente penale

Potrivit informațiilor poliției, suspectul în cazul accidentului de miercuri este un german, de origine armeană, în vârstă de 29 de ani, care locuiește la Berlin. Încă nu este clar dacă bărbatul a acționat cu intenție – sau dacă a fost un accident. În prezent este interogat.

Potrivit informațiilor jurnaliștilor de la BILD, bărbatul este cunoscut poliției, fiind implicat, în trecut, infracțiuni privind încălcarea proprietății.

Sursa: BILD

UPDATE ora 14:00 – Cinci persoane sunt rănite grav

Cinci persoane au fost rănite grav, în urma accidentului din Berlin, notează Spiegel.

Cel puțin 12 persoane au fost rănite ușor. Inițial, autoritățile au anunțat 30 de răniți.

Potrivit anchetatorilor, ar putea fi vorba despre un accident, un act intenționat sau o urgență medicală.

Presupusul șofer a fost reținut inițial de doi trecători. Potrivit poliției, este vorba de un tânăr de 29 de ani. El va fi audiat.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O mașină a intrat, miercuri, într-un magazin din Berlin, rănind mai multe persoane care se aflau în fața acestuia.


Un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri al capitalei germane a declarat pentru Reuters că aproximativ 30 de persoane au fost rănite.

„Se crede că un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de oameni. Nu se știe încă dacă a fost un accident sau un act intenționat”, a spus poliția, adăugând că individul a fost reținut la fața locului.

Bărbatul conducea o mașină mică, marca Renault.

Conform autorităților, circa 30 de oameni au fost răniți în urma impactului.

Șoferul a fost arestat

Incidentul a avut loc miercuri dimineață la Charlottenburg, potrivit postului german RBB.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Berlin, Martin Dams, a declarat că incidentul a avut loc lângă popularul bulevard comercial Kurfuerstendamm (un fel de Champs Elysses din Berlin), din vestul capitalei germane.

Aproximativ 60 de pompieri sunt la fața locului.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru RBB că șoferul a fost arestat.


Accidentul a avut loc pe Rankestrasse, lângă Breitscheidplatz, principalul cartier comercial, locul atacului din piața de Crăciun, din 2016, în urma căruia 11 persoane au fost ucise.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase