Bistrița-Năsăud: Trei francezi și un român, prinși în timp ce vânau ilegal cerbi și căprioare | VIDEO

Publicat: 22/09/2022, 17:20

Un cetățean român și trei cetățeni francezi au fost prinși de polițiștii din județul Bistrița-Năsăud în timp ce se aflau la vânătoare ilegală.

Astfel, cei patru sunt acuzați de către autorități de braconaj și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totul  s-a întâmplat miercuri seara în comuna Sânmihaiu de Câmpie.

Astfel, luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au prins, în flagrant delict, un bărbat, de 44 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie și trei cetățeni francezi, cu vârste cuprinse între 51 și 74 de ani, care ar fi participat la o partidă ilegală de vânătoare. Totodată, doi dintre cetățenii francezi ar fi avut asupra lor două arme letale, cu destinația vânătoare, care ar fi aparținut bărbatului din Sânmihaiu de Câmpie, informează polițiștii.

Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, iar, din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 19-21 septembrie a.c., cei patru ar fi mai desfășurat 6 acțiuni de vânătoare neautorizate și ar fi împușcat 6 căpriori, pe care ulterior i-ar fi transportat la locuința cetățeanului român.

De asemenea, în timpul acțiunilor de vânătoare, cei trei cetățeni francezi ar fi deținut, purtat și folosit o altă armă letală, cu destinația vânătoare, care le-ar fi fost pusă la dispoziție de către bărbatul din Sânmihaiu de Câmpie.

Polițiștii au ridicat trofee de la braconieri

Anchetatorii au descoperit și ridicat de la domiciliul bărbatului șase trofee, carnea și patru piei provenite de la căpriorii braconați, cinci arme deținute legal și care ar fi fost folosite la acțiunile de braconaj, dar și o mașină care ar fi fost folosit la acțiunile ilegale de vânătoare.

Cei patru bărbați au fost reținuți. Ei urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, cu propunere de arestare preventivă

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și transportul vânatului dobândit în urma unor activități de braconaj.