Bitcoin scade sub 30.000 de dolari. Piaţa criptomonedelor pierde aproape 100 de miliarde de dolari

Bitcoin scade sub 30.000 de dolari. Piaţa criptomonedelor pierde aproape 100 de miliarde de dolari
Publicat: 20/07/2021, 14:23

Bitcoin a scăzut sub valoarea de 30.000 de dolari, trăgând alte 22 de monede digitale în jos. Astfel, piaţa criptomonedelor mai pierde aproape 100 de miliarde de dolari.

Piaţa criptomonedelor a pierdut în 24 de ore aproximativ 98 de miliarde de dolari, conform datelor CoinMarketCap citate de CNBC.

Potrivit datelor CoinDesk, Bitcoin a scăzut cu peste 6%, ether a pierdut aproape 9%, iar ripple a scăzut cu aproape 10%.

Scăderea drastică a Bitcoin a venit după o vânzare largă pe piețele globale. Luni, indicele Dow Jones a avut cea mai slabă zi din octombrie anul trecut, în condiţiile în care există „îngrijorări cu privire la calitatea şi forţa redresării economice.

„Au existat vânzări largi pe pieţele globale, activele de risc sunt scăzute peste tot,” a spus Annabelle Huang, partener la firma de servicii financiare Amber Group. „Există îngrijorări cu privire la calitatea şi forţa redresării economice” şi „activele cu risc mai larg au devenit mai slabe, inclusiv randamentele ridicate”, a spus Huang. „Împreună cu slăbiciunea recentă a BTC (bitcoin), acest lucru tocmai a redus piaţa criptografică.”

De la maximul istoric al bitcoin de aproape 65.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie, valoarea sa a scăzut cu peste 50%.

Citește și…

Poliția britanică confiscă criptomonede în valoare de 180 de milioane de lire sterline

Departamentul de Poliție Metropolitană din Londra a confiscat criptomonede în valoare de 180 de milioane de lire sterline, ca parte a unei investigații internaționale privind spălarea banilor.

Comandamentul de criminalitate economică al Met a confiscat criptomoneda după ce a urmărit informațiile primite despre transferul de active criminale. Ancheta continuă. Agenția de aplicare a legii nu a dezvăluit ce criptomonedă a confiscat.

„Sechestrul de astăzi este un alt punct de reper semnificativ în această anchetă care va continua luni întregi, pe măsură ce ne vom apropia de cei aflați în centrul acestei presupuse operațiuni de spălare de bani”, a spus Joe Ryan, detectiv de poliție metropolitană, potrivit BBC.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult