Bombă ecologică! Peste 1.000 de tone de gunoi ar putea să rămână în fiecare săptămână pe străzile din Sectorul 1

Bombă ecologică! Peste 1.000 de tone de gunoi ar putea să rămână în fiecare săptămână pe străzile din Sectorul 1
Bombă ecologică! Peste 1.000 de tone de gunoi ar putea să rămână în fiecare săptămână pe străzile din Sectorul 1
Publicat: 08/02/2021, 06:36

O bombă ecologică e pe cale să fie detonată în Capitală de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand! Scandalul izbucnit în ultimele luni între Primăria Sectorului 1 și Romprest amenință să îngroape străzile din nordul Capitalei în gunoaie.

Firma de salubritate amenință că e în pragul insovenței, din cauza facturilor restante, pe care edilul refuză să le plătească!

Romprest are de încasat de la Primăria Sector 1 datorii neachitate de peste 100 milioane lei!

„Romprest are de încasat facturi restante pentru aproape șase luni. Problemele au început încă din luna aprilie a anului trecut, când Primăria de sector a înregistrat primele restanțe la plata facturilor către Romprest, pe fondul cheltuielilor generate de pandemie și date fiind condițiile excepționale, urmând ca la o rectificare bugetară Romprest să își încaseze banii. Au urmat alegerile și schimbarea primarului, iar noul edil nici nu a mai vrut să audă de plata restanțelor. Facturile restante emise către Primăria de sector și care primiseră avizul de plată, au fost returnate către Romprest, odată cu cererea de reducere a valorii contractului. Acela a fost momentul în care Primăria a încetat să mai plătească chiar și facturile la zi, pentru serviciile executate. Decizia unilaterală a primarului Clotilde Armand a stârnit nedumerire chiar în rândul Consiliul Local, care este, de fapt, autoritatea contractantă a serviciului. Nicio încercare de aplanare a conflictului nu a dat rezultate până în clipa de față, iar acest război surd urmează să se mute în stradă, acolo unde gunoaiele vor rămâne, de săptămâna viitoare, neridicate”, transmite firma de salubritate.

În Sectorul 1 există peste 1.100 de artere stradale, care măsoară nu mai puțin de 463 de kilometri. Într-o singură săptămână, pe străzile din sector se adună 900 tone de deșeuri, iar gunoiul colectat de la populație în aceeași perioadă depășește 1.300 tone.

Serviciul public de salubritate deservește peste 1.100 de artere rutiere, în lungime de 463 km, 1.967 asociații de proprietari, 30.392 gospodării individuale.

În cifre:

5.300 tone / lună: Colectare și transport deșeuri municipale populație
2.800 tone / lună: Deșeuri din depozite necontrolate
710 tone / lună: Deșeuri din salubrizare stradală
2.300 tone / lună: Deșeuri municipale colectate de la agenți economici (cei aflați în contact direct cu Romprest).

Documente

07 Decembrie 2020 – NOTIFICARE SISTARE SERVICIU SALUBRIZARE
citește documentul 

24 Decembrie 2020 – COMUNICAT – privind reluarea activitatii de colectare a deseurilor din depozite necontrolate in regim de normalitate, incepand cu data de 25.12.2020
citește documentul

28 Ianuarie 2021 – Adresa de inaintare transmisa de Operatorului delegat Romprest prin care se aduce la cunostinta consilierilor locali Propunerea Romprest negociata in cadrul Comisiei de mediere instituita pentru stingerea conflictului si asigurarea continuitatii serviciului public de salubritate pe raza administrativ teritoriala a Sectorului 1
citește documentul

28 Ianuarie 2021 – Propunerea negociata in Comisia de mediere, in cadrul sedintelor din 8, 15 si 21 ianuarie 2021, transmisa de Operatorul delegat Romprest in vederea punerii in discutie in cadrul Sedintei Consiliului Local al Sectorului 1 din data de 28.01.2021
citește documentul

03 Februarie 2021 – ADRESA de Notificare a încălcării drepturilor Operatorului delegat și de limitare/suspendare pe perioadă nedeterminată, în consecință, a activitățiilor din cadrul Serviciului public de Salubritate pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1 a Municipiului București
citește documentul

Investiții în echipamente și angajați

Începând cu luna iunie a anului 2019, Compania Romprest Service S.A. operează în aria delegată a Sectorului 1 al Municipiului București cu autoutilitare noi cu motoare care funcționează cu C.N.G. (gaz natural comprimat) precum și cu autoutilitare cu motorizare Euro 6, care colectează deșeurile stradale generate din activitatea de curățenie a căilor publice.

Începând cu luna Aprilie 2020, Romprest a introdus în serviciul public de salubritate autospeciale (autogunoiere) performante, cu motoare alimentate cu C.N.G. (gaz natural comprimat).

Astfel, Compania Romprest Service SA, cel mai mare operator de servicii de salubrizare la nivel național, devine prima societate de salubritate din România și printre primii operatori privați din segmentul de servicii publice care operează autospeciale cu motoare ce funcționează cu C.N.G. (gaz natural comprimat), reprezentând clasa superioară de motorizare nepoluantă, după motoarele Euro 6, asigurând reducerea cu 15% a emisiilor de CO2 față de un motor diesel.

Romprest a achiziționat autogunoiere noi cu suprastructura de 10 mc, care desfășoară activitatea de colectare separată și transport separat al deșeurilor menajere generate de populația rezidentă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, precum și autogunoiere cu suprastructură de 13 mc, cu două compartimente de preluare deșeuri, care vor colecta separat fracția umedă și cea uscată de deșeuri menajere în cadrul aceleiași curse.

Cei 3.000 de angajați ai Romprest desfășoară activitățile Serviciului public de salubrizare în condițiile de trafic și aglomerație urbană ale Sectorului 1, sectorul cu cele mai importante obiective culturale, de relaxare și divertisment, centrul politic, economic și financiar al capitalei și zona de intrare în oraș cea mai intens tranzitată.

Totodată, Romprest prestează cu cele mai mici prețuri serviciul de salubritate, în cel mai bogat sector din Capitală (tabel atașat).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete